İlhami Tuğral
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, başlıktada bahsettiğim gibi böyle bir sorunum var.
Geçenlerde bilgisayara format atmam gerekti. Format atmak için .ISO dosyasını başka bir bilgisayardan USB'ye yazdırdım. Ardından format atmak için bilgisayarı yeniden başlattım. USB'den başlatmak için Bilgisayar açılırken F9'a basıp Quick Boot özelliğine geliyorum. Daha sonra USB belleği seçiyorum. Boot edilirken;
Şeklinde bekliyor. Ve ne kadar beklersem bekleyeyim bu şekilde kalıyor.
Bugüne kadar 10'larca kez format attım ama ilk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum. Ayrıca USB ile işlem yapmak isterken neden CD/DVD istiyor anlamış değilim.
Bu şekilde beklerken, eğer USB diski sökersem;
hatası çıkıyor.
Uyguladığım ama işe yaramayan çözümler;
USB ile format atmak için başka çözüm önerisi olan varsa yazabilir mi? Teşekkürler.
Edit: DVD ROM ile format atamıyorum. Diski düzgün okuması için yarım saat sök/tak yapmam gerekiyor.
Geçenlerde bilgisayara format atmam gerekti. Format atmak için .ISO dosyasını başka bir bilgisayardan USB'ye yazdırdım. Ardından format atmak için bilgisayarı yeniden başlattım. USB'den başlatmak için Bilgisayar açılırken F9'a basıp Quick Boot özelliğine geliyorum. Daha sonra USB belleği seçiyorum. Boot edilirken;
Verifying DMI Pool Data ........
Boot from CD/DVD :
_
Boot from CD/DVD :
_
Şeklinde bekliyor. Ve ne kadar beklersem bekleyeyim bu şekilde kalıyor.
Bugüne kadar 10'larca kez format attım ama ilk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum. Ayrıca USB ile işlem yapmak isterken neden CD/DVD istiyor anlamış değilim.
Bu şekilde beklerken, eğer USB diski sökersem;
DISK BOOT FAILURE INSERT AND PRESS ENTER
hatası çıkıyor.
Uyguladığım ama işe yaramayan çözümler;
- Farklı .ISO dosyasını USB'ye yazdırdım.
- Farklı ISO yazdırma yazılımları kullandım.
- Boot etmeden önce CD/DVD bağlantılarını söktüm. (Sökünce de Boot from CD/DVD : yazısı kayboluyor ancak bekleme işlemi aynı devam ediyor.)
- Elimde mevcut olan ve içinde bilgilerimin bulunduğu Taşınabilir HDD üzerinden boot etmeye çalıştığımda da aynı bahsettiğim hata mevcut oluyor.
- BIOS ayarlarını sıfırladım.
- BIOS pilini çıkartıp tekrar taktım.
USB ile format atmak için başka çözüm önerisi olan varsa yazabilir mi? Teşekkürler.
Edit: DVD ROM ile format atamıyorum. Diski düzgün okuması için yarım saat sök/tak yapmam gerekiyor.