USB'nin biçimlendirmesi uzun sürüyor

Aynı şeyler olduğunu söylemedimki ☺️ sürecin normal olduğunu belirtmek istedim.

64 GB disk 2.5 saate tamamlanırken USB 3.0 32 GB disk 3.5 saatten fazladır tamamlanmıyor. Bu normal mi?

32 GB USB 3.0 SanDisk belleği uzun zaman oldu alalı bayağı veri yazdım ve hiçbir şey kalmaması için biçimlendirme yaparken hızlı biçimlendirmeyi kaldırdım. 3.5 saat oldu ancak buraya kadar doldu devam ediyor fakat çok uzun sürüyor normal mı? Yoksa USB bellek çöp mü oldu? Böyle uzun sürüyor, 32 GB boyutu olduğu için uzun sürmesi normal mı?

Eki Görüntüle 1379388

USB.

Eki Görüntüle 1379389

Hızlı bicimlendir işaretle yine aynımı mesela o çöpe gitmek üzere içersine önemli bir şey koyma bir anda bir daha açılmayabilir.

Hızlı bicimlendir işaretle yine aynımı mesela o çöpe gitmek üzere içersine önemli bir şey koyma bir anda bir daha açılmayabilir.

Aslında hızlı biçimlendir kullanmak çok az da olsa diski yoruyor. Çünkü hızlı biçimlendirmek dosyaların bölümlerini siliyor. Evet format atılıyor ama en küçük recovery programı ile her şey geri getirilebilir. Çünkü dosya kodları duruyor sadece yeni yazılacak dosyalar gelince eskilerinin üzerine geliyor. Fakat hızlı biçimlendiri kapatınca Windows diskteki Partition'ları tamamen silip NAND'ı tekrar kurunca işte o zaman daha sağlıklı ve daha performanslı bir şekilde diski kullanabiliyorsunuz.
32 GB USB 3.0 SanDisk belleği uzun zaman oldu alalı bayağı veri yazdım ve hiçbir şey kalmaması için biçimlendirme yaparken hızlı biçimlendirmeyi kaldırdım. 3.5 saat oldu ancak buraya kadar doldu devam ediyor fakat çok uzun sürüyor normal mı? Yoksa USB bellek çöp mü oldu? Böyle uzun sürüyor, 32 GB boyutu olduğu için uzun sürmesi normal mı?

Eki Görüntüle 1379388

USB.

Eki Görüntüle 1379389

Hocam CMD'yi açın ve sırayla şunları yazın;
Diskpart
List disk
Select disk [(diskin sayısı)(kenardaki depolamaya göre yazın)(örnek: Select Disk 1)]
Clean
Create Partition primary
Format qucik fs = NTFS
Assign
Active

İşlemler bitince disk hem biçimlendirilmiş olacak hem daha hızlı sonuç alacaksınız.

@adem1903 konuyu açtıktan 30dk sonra bitti işlem. Yaklaşık 4 saat falan sürdü.

@IRCplus hızlı biçimlendirmede sıkıntı yoktu, sorunum belli dosya olunca 2-4GB dosya olsa da USB takınca USB güvenli çıkarma sağ tık yapınca 5 saniye sonra gelmesi, USB çıkarınca geç çıkarması ve USB içine girince 2 saniye falan geç yükleniyordu. BIOS'a girince içinde dosya varsa BIOS geç açılıyordu veya Boot geç ediyordu bundan dolayı yavaş biçimlendirme ile kurtarabilirim dedim.

@Skorpi iptallerden dolayı söylediğim problemler olmuştu çok uzun sürüyor diye birkaç gün sonra kafama takılınca beklemek istedim belki düzelir düşünmüştüm.

@Veli1026 vallaha reis ben zaten yavaş biçimlendirmenin uzun sürdüğünü biliyordum da bu kadar sürer miydi dedim konuda düzgün okusan ne demek istediğimi anlardın. Başlığı bakarak yazdıysan başlık yavaş biçimlendirme uzun sürüyor demiştim yani tik kaldırarak demeye çalıştım değişmiş moderatör.

@adem1903 boyut hariç diğer performans bilgileri algılayamadı, SSD'di görüyor sağlığı ve sıcaklığı fakar USB belleği anlayamadı sanırım öyle destek olmadığı için olabilir.
1651785384681.png

1651785434928.png

@adem1903 konuyu açtıktan 30dk sonra bitti işlem. Yaklaşık 4 saat falan sürdü.

@IRCplus hızlı biçimlendirmede sıkıntı yoktu, sorunum belli dosya olunca 2-4 GB dosya olsa da USB takınca USB güvenli çıkarma sağ tık yapınca 5 saniye sonra gelmesi, USB çıkarınca geç çıkarması ve USB içine girince 2 saniye falan geç yükleniyordu. BIOS'a girince içinde dosya varsa BIOS geç açılıyordu veya boot geç ediyordu bundan dolayı yavaş biçimlendirme ile kurtarabilirim dedim.

@Skorpi iptallerden dolayı söylediğim problemler olmuştu çok uzun sürüyor diye birkaç gün sonra kafama takılınca beklemek istedim belki düzelir düşünmüştüm.

@Veli1026 vallaha reis ben zaten yavaş biçimlendirmenin uzun sürdüğünü biliyordum da bu kadar sürer miydi dedim konuda düzgün okusan ne demek istediğimi anlardın. Başlığı bakarak yazdıysan başlık yavaş biçimlendirme uzun sürüyor demiştim yani tik kaldırarak demeye çalıştım değişmiş moderatör.

@adem1903 boyut hariç diğer performans bilgileri algılayamadı, SSD'di görüyor sağlığı ve sıcaklığı fakar USB belleği anlayamadı sanırım öyle destek olmadığı için olabilir.
Eki Görüntüle 1379468
Eki Görüntüle 1379474

Flash disk S.M.A.R.T desteklemiyor sanırım. Mini tool Partition wizard ile disk yüzeyini taratabilirsiniz.

@adem1903 4-5 yıl olmuştur kullanıyorum işte. Söylediğin programda USB diskin sağlığını nereden göreceğim?

Oradan bozuk sektör taraması yapmanız gerek. Yalnız bu işlem biraz uzun sürecek. Neyse ki okuma kullanacağı için daha hızlı sonuç alırsınız.
Şu videoyu izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı