USB'nin biçimlendirmesi uzun sürüyor

@adem1903 sıkıntı yok sanırım ve hızlı sürdü. Bu HDD'ler için değil mi bad sector taraması?

Eki Görüntüle 1379504

Bad sector sorunu depolama aygıtlarının hepsinde oluşabilir. Şöyle kısaca üstünden geçeyim. O ekranda gördüğünüz her kare bir sektör ve o sektörün içine yanlış hatırlamıyorsam 24MB veri sığıyor. Eğer o sektör arızalanırsa okuma yazmasında problem oluşur. Eğer zaman geçmeden düzeltilmezde g/ç ye dönüşüp iflah olabilir. Ayrıca iyi ki hızlı biçimlendir kullanmadan format atmışsınız. NAND ve bölümler yeniden oluşturulmuş bu da diskinize birkaç yıl daha ömür veriyor.

@adem1903 ilk hızlı yazma yazıyor 60-70MB/s diye başlayıp kısa sürede 2.4, 6.5 MB/s hatta KB/s'de düşüyor çok kötü. Bazen 0 Byte düşüyor. USB 2.0 olan USB bellek taktım mesela o sabit bir yazma yapıyor 7.9MB/s şeklinde. SanDisk Ultra Flair yazmayı tutamıyor hemen düşüyor gibi hızı.

Şimdi CrystalDiskMark yazma hızı daha kötü 10MB/s çıktı. AS SSD ile test ediyordum 4K geçti baktım 1 saat diyor ben de zorla kapatmıştım görev yöneticisinde şimdi daha mı kötü oldu nedir anlamadım USB bellek.

Sizin NTFS CMD komutu ile yaptım değişmedi, hızlı biçimlendirme yaparak ExFat ve farklı boyutları ile formatladım değişen bir şey olmadı. SanDisk alınmaması sebebi, 10 yıllık 2GB 2.0 USB Kingston USB bellek var yine halen vadettiği hızlara sahip.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı