USB'nin tam girmemesi zararlı mı?

USB'nin içerisinde bir + uç bir - uç vardır. Bunlar USB'nin çalışması için gereken voltaj değerini sağlar. USB'yi kırarsanız eğer bunları birbirine değdirip şase yaptırıp bilgisayarı kısa devreye düşürebilir, Power, anakart vb. parçaları yakabilirsiniz.

USB'nin içerisinde bir + uç bir - uç vardır. Bunlar USB'nin çalışması için gereken voltaj değerini sağlar. USB'yi kırarsanız eğer bunları birbirine değdirip şase yaptırıp bilgisayarı kısa devreye düşürebilir, Power, anakart vb. parçaları yakabilirsiniz.

O kadar mı tehlikeli ya, ben en iyisi uzatma kablosu falan bir şey alayım.

Onlarda öyle bir sorun yok. Takıp çıkarırken dikkatli olun, kırmayın yeter. :)

Onlarda öyle bir sorun yok. Takıp çıkarırken dikkatli olun, kırmayın yeter. :)

Peki hocam bir şey daha sorayım. Abimle iki kulaklık kullanıyoruz, tek bilgisayar dolayısıyla kulaklık seçimlerimiz farklı. Benim kulaklığım USB girişli onun ki jaklı. Şimdi jak bozulmayacaksa ben USB'li kulaklığımı kalıcı bir şekilde taksam abimde oynarken ikinci kulaklığı taksa bir sıkıntı olur mu? İki kulaklıktan da mı ses gelir?

Bir sorun olmaz ama iki kulaklık hiç denemedim takıp da. Aynı anda ses gelip gelmeyeceğini deneyerek öğrenebilirsiniz.

USB'yi kırarsam bilgisayara bir şey olur mu peki? Yoksa sadece USB Algılamaz mı ?
Kırarsam derken? Genişletirseniz algılama sorunu olur. Ve eğer kullandığınız alet o an çok lazımsa ve bir anda bağlantı koparsa sinirinizi bozar sadece. Zaten kırma ihtimali düşük. Kırarsanız en kötü değiştirirsiniz. :)

Kırarsam derken? Genişletirseniz algılama sorunu olur. Ve eğer kullandığınız alet o an çok lazımsa ve bir anda bağlantı koparsa sinirinizi bozar sadece. Zaten kırma ihtimali düşük. Kırarsanız en kötü değiştirirsiniz. :)

Yani kısa devre olayı falan yok genişlerse?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı