USB'ye ISO yazdırırken "disk yazma korumalı" hatası

PowerFast

Hectopat
Merhaba, USB'ye Windows yazdırıyordum ve ortasında hata verip durdu. Biçimlendirmek istediğimde de "disk yazma korumalı" hatası veriyor.
USB bellek markası: SanDisk Cruzer Blade 16 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Regedit kısmından;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies

İçine girip eğer ki değer 1 ise 0 yapmayı dene.

USB içinde şu anda olan dosyalar salt okunur olarak işaretlenmiş olabilir özelliklerden kontrol edin dosyaları.

Regedit kısmından;

USB içinde şu anda olan dosyalar SALT okunur olarak işaretlenmiş olabilir özelliklerden kontrol edin dosyaları.
Hocam Regeditten bu ayarı yapdıktan sonra mavi ekran falan vermez değil mi? Daha önce bir ayar çekince mavi ekran almıştım.

Hocam Regedit'ten bu ayarı yapdıktan sonra mavi ekran falan vermez değil mi? Daha önce bir ayar çekince mavi ekran almıştım.

Hayır.

diğer bir çözüm;

Yönetici olarak komut istemini açın, sırasıyla:

list disk (Sisteme takılı olan diskleri listelemeyi sağlıyor)
select disk x (x yerine sizin sisteminizde diske karşılık gelen rakamı yazmanız gerekiyor)
attributes disk clear readonly (Bu komut sonrasında varsa salt okuma özelliği kaldırılacak)

Tamamdır deniyorum.
Regedit kısmından;

USB içinde şu anda olan dosyalar salt okunur olarak işaretlenmiş olabilir özelliklerden kontrol edin dosyaları.
Hocam StorageDevicePolicies alanı yok?

Hayır.

diğer bir çözüm;

Yönetici olarak komut istemini açın, sırasıyla:

list disk (Sisteme takılı olan diskleri listelemeyi sağlıyor)
select disk x (x yerine sizin sisteminizde diske karşılık gelen rakamı yazmanız gerekiyor)
attributes disk clear readonly (Bu komut sonrasında varsa salt okuma özelliği kaldırılacak)
Bu yöntem çalışmıyor.

İSO yazdırdığınız program yazmadan önce biçimlendirmesi lazım zaten program hata mı veriyor?
Hocam durum şu, Windows 10 ISO dosyasını yazdırırken %30 civarında hata verdi. Programla tekrar yazdırmayı denedim ama hep hata verdi, GParted ile USB'yi biçimlendirmeye çalıştım yine hata verdi, CMD'den denedim yine hata verdi, 3.parti yazılımlar kullandım yine hata verdi. Ne yapmam gerek?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı