User agent nedir?

Ccomert

Picopat
Merhaba arkadaşlar, Kaspersky raporlarına bakarken böyle bir şey gördüm ve internete bunu yazdığımda 'user agent' falan diyor. User agent ne demek bilmiyorum ve bu user agent birisi mi oluyor? Kaspersky hesabınıza giriş yapıldı diyor. Biraz cahilim ve user agent ne bilmiyorum, kusura bakmayın. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, Kaspersky raporlarına bakarken böyle bir şey gördüm ve internete bunu yazdığımda 'user agent' falan diyor. User agent ne demek bilmiyorum ve bu user agent birisi mi oluyor? Kaspersky hesabınıza giriş yapıldı diyor. Biraz cahilim ve user agent ne bilmiyorum, kusura bakmayın. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Hayır user agent uygulama tarayıcı veya bu tarz şeylerin kendisini tanıtma şeklidir mesela Chrome için "Ben Chrome tarayıcısıyım Windows 10 platformunda çalışırım." gibi. Raporda farklı bir şeylerde var mı? Giriş detaylarına bakar mısınız?

Yok user agent öyle bir şey değil, basit bir şey. İnternet üzerindeki kimliğiniz bir nevi, her sayfaya girdiğinizde gönderdiğiniz istekte yer alır. Kullandığınız işletim sistemi, tarayıcı vesaire belirtir.

Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.106 Safari/537.36 OPR/38.0.2220.41

gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı