UserBenchmark uygulamasında virüs var

KökTürk

Kilopat
Makaleler
1
Evet arkadaşlar biliyorsunuz ki UserBenchmark diye bir uygulama var ve bilgisayara bir yüzdelik puan veriyor parçalara puan falan veriyor. Neyse az önce uygulamayı indirdim izin ver seçeneğine tıkladım Defender uyarı verdi uygulamada truva atı varmış ve izin verdiğim için doğal olarak bilgisayara bulaştı. Eğer siz de indirecekseniz bunu söylemek istedim, zaten forumda yasaklı sitedir. Boşuna yasaklamamışlar. Bu arada Defender silmedi bu arada virüsü silemedi galiba. Kaspersky diye bir av varmış onu indirdim temizledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür uygulamalara güven etmemenizi önermem. Hiç bu tarz şeyler indirmedim.

Son düzenleme:
Kendi sitesinden indirdiysen false positive olarak algılanmış olabilir. Herhangi bir virüs barındırmıyor, yasaklanmasının sebebi de Intel işlemcileri AMD'den iyi olmadığı halde puan olarak daha iyi gösterdiği için.

Yanlış bilgi
Hocam uygulamayı indirdiğiniz site linkinin başında HTTP yazıyorsa virüs vardır ama HTTPS yazıyorsa virüs olamaz. Siz yanlış görmüş olmalısınız bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden indirdiniz? Kendi sitesinden mi? Ayrıca forumda yasaklı olması virüs sebebiyle değil, paylaşılan kıyaslamalar ile alakalı sanırım.

Evet kendi sitesinden indirdim.

3DMark testide mi benchmarkın?

Evet izin ver dediğim anda uyarı verdi.

Hocam uygulamayı indirdiğiniz site linkinin başında HTTP yazıyorsa virüs vardır ama HTTPS yazıyorsa virüs olamaz. Siz yanlış görmüş olmalısınız bence.

Hayır hocam ismi trojan yazıyordu bilgilendirmede truva atı yazıyordu.

Kendi sitesinden indirdiyseniz, false positive olma olasılığı yüksek. Bilgisayar özelliklerine ulaşım talep etmesi sebebiyle, yaptığı işlemlerin birinden ötürü antivirüsler malware olarak nitelendirebiliyorlar.

Bu arada illa benchmark yapmak niyetindeyseniz, Cinebench kullanabilirsiniz. Sonuçları Userbenchmark'a gore daha doğru.

Hocam orasını bilmiyordum ben de bu siteden test programı indirip bilgisayarımı test ettirmiştim herhangi bir izin istemedi bilgisayarı bir süre zorlayıp bıraktı ve test sonuçlarını söylemişti bana sizde izin istemesi beni şaşırttı benim cevabımla ilgili bana bir uyarı gelmişti sonra bende şaşırdım sosyal kuralları inceledim ve bu UserBenchmark.com sitesinin yasaklı siteler arasında olduğunu gördüm sizin bu sitede virüs olduğunu söylemenize de artık hak veriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı