Arkadaşlar bu "yasaklama" meselesini bilmeyenler için bir kez daha özetleyelim.
Kasıtlı ya da kasıtsız hatalı, sürekli ya da ağırlıklı bir şekilde yanlış karşılaştırma ya da ürün bilgisi sunan sitelerden bahsediyoruz.
Yarar/zarar hesabına göre hiç bilmeyen kullanıcıların zararlı siteler yüzünden zarar görmesini engellemek burada amaç. Yanlış bilgiler engellenmezse bir süre sonra dogma halini alıyorlar, bilimsel veri de sunsanız, kullanıcının kafasındaki yanlış, silinmeye veya doğrusu ile değiştirilmeye karşı dirençli oluyor.
Peki nasıl? Technopat üzerinde referans kabul etmeyerek. Siz şimdi üniversitede profesörünüzle çalışma yapıyorsunuz, hocanız da diyor ki "Ben tarih konusunda fesli şahsın görüşlerini kabul etmiyorum. Adam araştırma yapmadan sallıyor, hatta deli, devamlı saçmalıyor. Bana kaynakçada bunun adını vereyim deme!"
Burada hoca demokratik hak mı engelliyor yoksa bilimi ve eğitimi şarlatanlıktan mı koruyor? Her uydurana kürsü verince demokratik değil, salak oluyoruz ve bilimi, demokratik hakları kökünden kaldırmanın yolunu açmış oluyoruz sadece.
Bu yüzden rica ederim bu tür hatalı bilgi oranını tartıştığımız konularda demokrasi tartışmasına girmeyin. Bahsi geçen sitenin ne kadar, hangi konuda hatalı ya da doğru bilgi verdiğini konuşalım. Buna göre karar verelim.
Referanslarını yasakladığımız siteler konusunda en azından kullanıcılar uyarılmış oluyor, şüphe ile yaklaşıyor.