Utangaçlık Ve Çekingenlik Huyumdan Nasıl Kurtulabilirim?

Daha çok çevreye atıl, mesela futbol oynayabilirsin. Takım oyunlarına katıl. Öz güvenli olursan emin ol bu sorun düzelecektir ve ayrıca insanların sizden farklı olmadığını anlaman lazım.

Öz güven eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bu sorunu çözmek için utandığınız şeyleri kendinizi zorlayarak yapmalısınız. Örneğin akrabanız eve geldi oda da durmak yerine onlarla yanlarını gidip konuşmayı deneyin. Çok zor ama bir yerden başlamak lazım. Zamanla yavaş yavaş düzeleceğini düşünüyorum.

Kendi kendine konuşmak ve diyalog üretebilmek gerçekten çok faydalı bir ara deli diyorlardı bana

Benim önerim sivil toplum kuruluşlarına(Kızılay, tev vb.) katıl. Psikiyatri değilde psikoloğa git. Doğrusu psikiyatri psikoloğa yönlendiriyor. Devletin işlerine gönüllü olarak katıl.

Tek çare bunun üzerine gitmekle olur, bol bol sosyalleş, sorunun ortadan kalkar. Kitap okumanı da çok tavsiye ederim, kitapların insanlara kattığı şeyler çok fazla.

Discord'dan sunucu kurdum ve oyunda klana aldığım kişileri sunucuya ekledim. 20 kişilik ortamımız vardı. Hiç karşılaşmadığımız insanlarla samimi olmuştuk. Benim de çekingenliğim burada azalmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…