Utangaçlık Ve Çekingenlik Huyumdan Nasıl Kurtulabilirim?

Şey, öncelikle insanların yüzlerine bakmak zorunda değilsin, ona doğru dönmen yeter. Gözlerine bakman gerekiyorsa, iki gözün arasında boşluk varya oraya bak.
He bir de şunu kabullen, bu hep olacak. O en cesur dediğin insan bile hayatının içinde çekingenliği taşır. Sadece onu aşmasının yolunu bulmuştur.
Kaybolacak, kurtulacağım yalan bunlar. Belli bir süre unutacaksın sonra tekrar ce ee...
Bir kitapta okumuştum. Adam bir psikoloğa gidiyor. Böyle bir sorun yüzünden. Her gün elli tane anketi insanlara doldurtmasını istiyor. Hiç tanımadığın insanlara anketörlük yapabileceğin bir meslek arayabilirsin. Hem para kazanırsın, hem de yüzme bilmeden denize atlamış olursun.
Ayrıca tanımadığın insanlara rezil olsan ne olacak.
Mesela ben bir keresinde yaşadığım şehir dışında bir yerde Vatan bayisine gitmiştim. Dükkandan çıkarken görevliye, Vatan size emanet abi diye bağırmıştım. Etraftaki herkes ve arkadaşım bana bayağı gülmüştü ama içimden geldi. Tabi bir de küçüktüm. İnsanın espri anlayışı hep değişiyor doğrusu.
Nasıl başa çıkarım diyorsan.
Kendini zor durumda bırakman lazım. Kendine inanırsan altından kalkarsın. Rahmetlinin de dediği gibi seni öldürmeyen şey güçlendirir.

Not: Sakın pembe fili düşünme. Yaşın 16 üzeri ise Yusuf atılgan aylak adam oku. Düşük ise tolstoy insan ne ile yaşar.
Kısa kitaplar biter hemen, eğer bunları okumuşsan içimizdeki şeytan sabahattin Ali.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı