alpersamur3
Hectopat
VS Code ile yaz. Sag alltan encoding ve satir sonu isaretini secip istedigini yazabilirsin.Tamam arkadaşlar hepinize teşekkürler. Sorun ben o dosyaları python kodlarıyla oluşturup içine yine python ile yazdırmıştım. UTF-8 olarak yazmadığından büyük ihtimalle sorun. Peki dosyaya nasıl yazabilirim UTF-8 ile ?
Çok teşekkür ederimVS Code ile yaz. Sag alltan encoding ve satir sonu isaretini secip istedigini yazabilirsin.
Eki Görüntüle 617248
Normalde notepad ile işim olmuyordu ondan hiç iyisini filan araştırmamıştım. Ama kodlamada lazım oluyor.Notepad++, Textwrangler, Atom, VS Code gibi güzel text editörler varken notepad'in hala kullanılıyor olması bana da komik geliyor.
Alakası yok. Dosyayı UTF-8 yaptığında dosya üzerinde UTF-8 dışı bir yazma işlemi gerçekleşmediği sürece değişmez.Bir şey soracağım. Peki belki kullanıcıda notepad var. Kullanıcı çalıştıracak ve hata verecek?
Tamam teşekkür ederimAlakası yok. Dosyayı UTF-8 yaptığında dosya üzerinde UTF-8 dışı bir yazma işlemi gerçekleşmediği sürece değişmez.
Peki Python kullanarak dosyaya UTF-8 türünde nasıl yazarım ?
import io
with io.open(dosyaadı, 'w', encoding='utf8') as dosya:
dosya.write(yazı)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.