uTorrent aşırı CPU kullanımı

uTorrent ve BitTorrent aynı firma yayınlıyor. Simgeleri ve arayüzleri dışında aynı alt yapıyı kullanıyorlar. Bu yazılımlar içerisinde reklam ve veri toplama ayarları barındırıyor. Bu yüzden önermiyorum.

Bir yazılımın açık kaynak kodlusu varsa her zaman onları tercih edin.
Güvenlik, gizlilik ve özellik olarak her zaman popüler uygulamalardan daha gelişmişlerdir.

Webtorrent yazılımını ayrıca Brave destekliyor. Eğer hiç yazılım ile uğraşmak istemiyorsan, Brave tarayıcısının içine gömülü Webtorrent kullanabilirsin. Mesela videoları filan sisteminize indirmeden izleyebiliyorsunuz.

Screenshot_1.png

Bu sorunla karşılaştığımda düşmemişti. Şu an bir problem yok, uTorrent'i de sildim.
Hocam sizi sonunda bulabildim. :D Bir soru soracaktım ama farklı şekilli kullanıcı adınız sağolsun ne üyeler yerinden bulabildim ne de etiketleyebildim. :D

Şimdi soruma gelecek olursak, hatırladığım kadarıyla siz i5-3470 ile RX580 kullanıyordunuz. Şimdi ben RX570 ile darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyorum ve uyguna i5-3470 buldum. Ancak konulara bakınca bazıları darboğaz yapar diyor, bazıları yapmaz diyor, iyice kafam karıştı. Youtube test videolarına bakınca kullanımlar fena gözükmüyor ancak ekran kartı kullanım yüzdesinin arada sırada yere çakıldığı da gözüküyor. Bir de siz bir aralar RX580'e overclock yaptığınızdan bahsetmiştiniz, nasıl rahatsız edecek derecede darboğaz yaşamadınız? Bir 3470 kullanıcısı olarak RX570 ile kullanılmasını önerir misiniz?

Hocam sizi sonunda bulabildim. :D bir soru soracaktım ama farklı şekilli kullanıcı adınız sağ olsun ne üyeler yerinden bulabildim ne de etiketleyebildim. :D.

Şimdi soruma gelecek olursak, hatırladığım kadarıyla siz i5-3470 ile RX580 kullanıyordunuz. Şimdi ben RX570 ile darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyorum ve uyguna i5-3470 buldum. Ancak konulara bakınca bazıları darboğaz yapar diyor, bazıları yapmaz diyor, iyice kafam karıştı. YouTube test videolarına bakınca kullanımlar fena gözükmüyor ancak ekran kartı kullanım yüzdesinin arada sırada yere çakıldığı da gözüküyor. Bir de siz bir aralar RX580'e overclock yaptığınızdan bahsetmiştiniz, nasıl rahatsız edecek derecede darboğaz yaşamadınız? Bir 3470 kullanıcısı olarak RX570 ile kullanılmasını önerir misiniz?

Hayır 3470 kullanan birisine RX580 önermiyorum. Overclock yaptım, maksimum ne kadar güç çekebilir diye test ettim 270W güç çekti geri varsayılan ayarlara sıfırladım. Darboğaz elbette var.
RX570'de de darboğaz var ancak RX580 kadar yok. Alınabilir mi? Bence alınabilir neden olmasın. Ben darboğaz olacağını bilerek aldım, ilerde işlemci yükselteceğim çünkü.
İsmim bence güzel ya. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı