Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. En son 21 Ekim 2020'de Microsoft'un resmi olarak yayınladığı Windows 10 20H2 Build 19042.572 ISO dosyası ile bilgisayarıma format attım. Fakat Microsoft'un yayınladığı 20H2 ISO dosyalarında kilit ekranı sorunu olduğunu gördüm. İlk oluşturulan hesaplarda Windows Spotlight açık durumda takılı kalıyor, siz arka plan olarak özel bir şey seçseniz de sadece Win+L ile bilgisayarı kilitlediğinizde görünüyor, oturumu kapatınca kilit ekranı resmi olarak Spotlight resmi görünüyor. Ben de hesabımı silip yeniden oluşturdum, bu sefer o sorun gitti ancak sadece ilk varsayılan resim çalışmaya başladı. Başka bir resim seçmeye çalışınca sonsuza kadar yükleniyor işaretinde kalıyor. Varsayılan resimlerden başka birini seçince de oturumu kapattığımda kilit ekranında sadece düz renk görünüyor. Bunu Microsoft'un yayınladığı 20H2 ISO dosyalarıyla kurduğum 3 bilgisayarda da yaşadım.
Birkaç gündür ISO denemeleri yapıyorum, UUP Dump üzerinden Windows 10 20H2 Build 19042.685 sürümünü UUP olarak indirip ISO'ya çevirdim. Sanal makineye kurduğumda ise hiçbir şekilde kilit ekranı ile ilgili hiçbir sorun yoktu.
Sizce bu indirdiğim yeni ISO ile yeniden format atmalı mıyım? Ayrıca bu kilit ekranı sorununu siz de yaşıyor musunuz?
Birkaç gündür ISO denemeleri yapıyorum, UUP Dump üzerinden Windows 10 20H2 Build 19042.685 sürümünü UUP olarak indirip ISO'ya çevirdim. Sanal makineye kurduğumda ise hiçbir şekilde kilit ekranı ile ilgili hiçbir sorun yoktu.
Sizce bu indirdiğim yeni ISO ile yeniden format atmalı mıyım? Ayrıca bu kilit ekranı sorununu siz de yaşıyor musunuz?