- Makaleler
- 5
Daha fazla
- Meslek
- Web Tasarımcısı
İngilizceniz varsa kursa çok ihtiyacınız yok, devir internet devri ve internette bu saydığım 2 çalışma çatısı için de fazlaca doküman mevcut, bu 2 dilin de komünitesi epey geniş.Ülkemiz ne yazık ki çoğu konuda çağın epey gerisinde. React ve Vue'yi de araştıracağım, teşekkürler. Yazılım için oturduğum bölgede bi kurs ile görüştüm 6 ay boyunca sabah 9 akşam 5 şeklinde. Ancak kurs ücreti bir hayli fazla geldi şuan için. Hala iki tarafı da araştırmaya devam ediyorum. Behance platformunu biliyorum orada hesabım var ancak sadece paylaşımları takip ediyorum. Sizin yaptığınız işleri görebilmek adına hesabınızı mahsuru yoksa paylaşabilir misiniz? Göz atmak isterim... Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler.
Ek olarak React veya Vue ile başlamanızı önermem, önce HTML ve CSS öğrenmeli, daha sonra temel JavaScript (veya isteğe bağlı olarak TypeScript) (Objects, Arrays, Functions & Function Scopes, Conditions, Loops, Operators) öğrenilmeli. En son ise Vue veya React arasında seçim yapmalısınız. Şahsi fikrim Vue daha çok seviyorum çünkü React'ın söz dizimi hoşuma gitmiyor, çok karman çorman bir görüntüsü var React ve JSX'in söz diziminin o nedenle kişisel tercihim değil.
İkisini birden öğrenmek de isteyebilirsiniz bu iş imkanınızı da arttıracaktır ancak daha fazla zaman alacağından önce birinde ustalaşmanızı öneririm.
Vue, view kelimesinden yola çıkarak oluşturulmuş bir isimdir ve okunuşu da view ile aynıdır: /vjuː/