Uyanmakta güçlük çekmek

levosyr

Hectopat
Daha fazla  
Bazen sabahları uyanmakta zorluk çekiyorum. Yani zihnim uyanıyor ama bedenim uyanmıyor. Genelde aynı yatakta bazen başka yatakta aynı pozisyonda rüyada gibi oluyorum. O kadar çok oldu ki artık direkt anlıyorum ne olduğunu. Böyle o an uyuduğumu biliyorum ve uyanmaya çalışıyorum. Kendinimi bayağı zorluyorum ama rüyada da hareket edemiyorum. Genelde sakince bekleyip uyanıyorum. Çünkü alıştım artık eninde sonunda uyanacağım diyorum. Ama bazen sanki uyanamayacakmış gibi hissedip panik yapıyorum ve bir süre sonra ani bir şekilde uyanıyorum. Haftada 1 kez falan oluyor bu olay. Bazen daha sık. Bir hastalık falan mı bu bilen var mı? Biraz araştırdım ama bulamadım. Uyku felci olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku saatlerini (aralık olarak) ve kaç saat uyuduğunu söyler misin? Ayrıca herhangi bir kronik rahatsızlığın var mı özellikle nörolojik olarak?
Gece 1-3 arası uyuyorum. Genelde sabah 6-7 arası kalkıp bi daha uyuyorum. 9-10 gibi kalkıyorum. Herhangi bi rahatsızlığım yok bildiğim kadarıyla.

Gece 1-3 arası uyuyorum. Genelde sabah 6-7 arası kalkıp bi daha uyuyorum. 9-10 gibi kalkıyorum. Herhangi bi rahatsızlığım yok bildiğim kadarıyla.
Uyku döngün normal gibi. 6-7 arası kalkma sebebin nedir? Bilinçli mi yoksa vücut mu uyandırıyor? Ayrıca o saatte kalkınca nasıl oluyor? Rahat ve açık zihinle mi uyanıyorsun?

Genelde kendi kendime uyanıyorum. Bazen odada birisi ses yapıyor ona uyanıyorum. Uykulu oluyorum ama bi kez uyanınca da uykum olsa bile zor uyuyorum. En az yarım saati buluyor uyumam. Bazen telefondan video açıp öyle uyuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı