Uydunet Donma Sorunu

arda_yaman

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Uydunet'in 20MB'lik paketini yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyorum. Yerel çalışmalar ve de Türkiye geneli kesintiler dışında kopmalar olmayan internetimde malesef son iki aydır internetin donması gibi bir problem yaşıyorum.

Donmaktan kastım; internet kopmuyor, modemin ışıkları stabil ve Windows'un ağ simgesinde de bağlı görünüyor bu donma anlarında. Fakat şöyle ki o an internete bağlı olan online programlarımın çoğu; Spotify, Steam, Battle.net gibi yazılımlarım kendi kendine "İnternet erişimi bulunamadı" uyarıları verip bir kaç saniye sonra tekrar online hale geliyorlar ve bu döngü böyle devam ediyor.

Diyelim ki tarayıcıda gezerken bu donma anına denk geldim; sayfalar 3-4 saniye duruyor ve sonra yüklemeye başlıyor, videolar bufferlanırken takılmalar başlıyor, sayfalar garip bir şekilde yarım yarım açılıyor, resimler yüklenmiyor. Lakin yenile dediğimde düzeliyor.

LoL, Heroes of the Storms veya ARK oynuyorum diyelim, karakterler birden yer değiştiriyor, geri atmalar oluyor. Haliyle oyundan ne bir tat alınıyor ne de bir daha oynayası geliyor insanın.

Defalarca aradım müşteri hizmetlerini, durumu anlattım. Modeme kabloyla bağlanmama rağmen belki işe yarar diye Netmaster modemin her türlü ayarlarını (kablosuz ayarlar da dahil) belki düzelir diye değiştirdim. Modem firmware güncellemesi yaptım, fabrika ayarlarına kadar sıfırladım. Nafile. Eve geldiler ping değerlerime baktılar normal görünüyor, telefonla aradığımda sinyal değerlerime bakıyorlar normal görünüyor. Anlık bir donma olduğu için belki de onların baktığı anlar o donma anlarına hiç denk gelmiyor olabilir diye düşünüyorumm

Artık adamların gözünde kesin paranoyak bir kişilik olarak etiketlendim ama yok anlatamıyorum. Eğer bir çözümü varsa lütfen paylaşır mısınız ?

Not: DNS ayarlarım normal,kabloyla bağlanıyorum modeme.

Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum fakat MS-DOS'da "tracert" komutuyla Youtube'a yaptığım testin değerleri de aşağıda. Çok fazla "Request timed out" olması da açıkçası beni şüphelendiriyor.(screenshot ekte)

tracert.JPG

Hemen arkasından da ping komutuyla seri bir şekilde denemeler yaptım değerler iyi görünüyor fakat neden sıkıntı yaşadığımı anlamıyorum. (screenshot ekte)
ping.JPG

Aynı sorunları 2 haftadır ben de yaşamaktayım. Ek olarak whatsapp anlık iletiler bekleme de kalıyo, online oyunlarda sunucu hatası verip serverden düşürüyor. Konu takipte tşk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arda_yaman, aynı sorunu ben de yaşıyorum. battle.net te sürekli olarak reconnecting diyor. whatsapp mesajları gelmiyor geç geliyor ama aynı zamanda internete girebiliyorum ve modem sürekli olarak online. Çözüme yönelik bir yol bulduğumu düşünüyorum WAN IP adresinin bloğunu paylaşabilir misin? Tamamını paylaşmana gerek yok.

Teşekkürler.

Megusto çözüme yönelik bulduğun şey nedir ? hiç kimse sorunu çözememiş günlerdir formları okuyup denemeler yapıyorum hala sorun devam etmekte

Sayın Kullanıcımız,

Yaşanan sorun modem kaynaklı görünmemektedir, ancak 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızdan bizimle iletişime geçebilirseniz modem ayarlarını ve şebeke durumunu inceleyerek çözüm hakkında yardımcı olamaya çalışabiliriz.

Saygılarımızla,
NetMASTER

Megusto istediğin kısmı attım çözüm nedir acaba paylaşır mısın ?

Anakartım MSI Gaming 5 z97 , acaba killer network ile alakalı bir durum mu var ya?

Dosya Ekleri

• wan bloğu.JPG
    wan bloğu.JPG
    80,8 KB · Görüntüleme: 572
Merhaba arda_yaman, sorun sizden veya modeminizden kaynaklanmıyor. Uydunet'ten kaynaklanıyor aynı sorunu yaşıyordum ve Uydunet tarafında sorunu çözdüler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı