Bir kaç gün önce Windows 10 X64 - 1909 sürümüne format attım ve ekte görüldüğü gibi LOL gibi programları açmaya çalıştığımda "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı" hatası alıyorum.
Ekran kartı sürücülerinden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü bu sorun Spotify masaüstü uygulamasında da var.
Microsoft Store üzerinden Spotify - WhatsApp açmaya çalıştığımda da bazı sorunlar yaşıyorum (aynısı değil benzeri)
-Checkdisk, PowerShell'den komutlar, Store reset, Windows Update hepsini yaptım ancak hiçbiri işe yaramadı. Sürücülerim güncel.
+Işin garip tarafı şu: Programı ilk kurup açtığımda sorunsuz çalışıyor, mesela Spotify. İlk açılışta hiçbir sıkıntı yok ama programı kapatıp bir daha açmaya çalıştığımda sorunlarla karşılaşıyorum.
Format atmak istemiyorum, elimde USB yok ve karantinadan dolayı da alabileceğim herhangi bir yerde yok. Arkadaşımdan USB ödünç almıştım ve bir daha geri almam zor.
Denediğim yöntemler olmayınca uzun araştırmalar sonucunda sorunun netframework hatasından olabileceğini buldum. Ama netframework denetim masasında bulunmuyor ve kaldırıp tekrar yükleyemiyorum haliyle. Tüm netframework sürümlerini yüklemeye kalktığımda zaten bilgisayarınızda yüklü hatası alıyorum. (Katılımsız yükleme araçlarını da denedim).
Ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim kalmadı, yardımcı olabilecek var mı?
Sistem geri yükleme izi var mı baksana. En son düzgün ayara getir. Olmaz ise internette Visual C Redist Installer tüm dosyaları olarak araştır hepsini yükle, sonra Google'a DirectX runtime 95MB Direct sürümü güncelleme yap. En son oyunun dosya konumlarında Direct ve Visual C setupları var onları kur. Hepsi bu kadar, açılması lazım.
Arkadaşlar sorun C++-DirectX değil maalesef. Herhangi bir programı ilk yüklediğimde hiç sıkıntısız açabiliyorum - oynatabiliyorum. İkinci defa açmaya çalıştığımda hatalarla karşılaşıyorum.
Merhaba, çalışmayan oyunların veya uygulamaların neden çalışmadığını çözmek için yepyeni bir yöntem ile daha karşınızdayız: Process Monitor! Bu yöntemi daha önce Sosyal'de burada FIFA 15 için kullandık ve %100 başarıya ulaştık. Adım adım nasıl bir Process Monitor raporu oluşturulur bakalım...
LoL u düzeltmek için Hextech Repair Tool indirdim, yine ilk açılışta hiç bir sıkıntı yoktu ama ikinci defaya açmaya çalıştığımda logdaki hata ile karşılaştım.
Her program her soruna çözüm olmuyor maalesef bazen işe yarar gibi olur daha çok sebeblere yol açar. Kısa yoldan temiz kuruluma git tekrar yüklemeye çalış.