Uygulama ve oyunlar neden Android'e daha geç geliyor?

enesbull

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, IOS'a gelen popüler, kaliteli bir uygulama veya oyun Android'e en erken 3-4 ay sonra geliyor, bunun nedeni nedir? İyi günler dilerim.

Apple daha büyük pazar ve daha öncelikli.
Android market kullanımı açısından daha büyük bir pazar, yani daha fazla kullanıcıya erişilir. Apple market ise para konusunda daha büyük bir pazar, uygulama içi satın alımlar itelenir ve satar da.

Çok düz mantık cevap veriyorsun. Yorumlanmıyor.

Eskiden çok iyi hatırlıyorum Minecraft'ın yeni sürümleri Android'e daha önce gelirdi. Hatta arkadaş Galaxy Tab E si ile iPad mini 3 üme hava atardı. Kısaca uygulamadan uygulamaya değişir bazı uygulamalar iOS da daha önce çıkar bazıları Android de. (Warhammer 40.000 freeblade oyunu da önce iOS da sonra Android de çıktı.)

Konuya burada olmasa da Android pazarında modlama konusunda bilindik, her yerde iz bırakmış biri olarak el atmak istiyorum :)

Android işletim sisteminin bildiğiniz gibi belirli sürümleri vardır, bazı markalar (Xiaomi gibi) Android kullansa dahi altyapısından üst yapısına neresinden tutarsanız tutun kendi işçiliğini sergiler ancak bunları Android'e port eder. Xiaomi cihazlarda mesela APK kurmak daha sorunludur (eski sürüm olsa dahi) bu yüzden iPhone gibi görülebilir. IPhone'a çıkan iOS portundaki oyunlara baktığımızda iOS tüm işletim sistemi sürümlerini, fiziksel sistemdeki her parçayı ve her telefonu stüdyo ya temin edebilir ve stabilitesini kanıtlayabilir yani iPhone için iOS sürümleri ve cihazları stabildir ve cihazlar için işlemciler falan da stabildir bu yüzden test edilen cihazlarda oyunlar hemen Store'a eklenebilir ancak Android pazarında işler böyle yürümez, Play Store tarafında, Redmi, Xiaomi, General Mobile, Infinix, techno, Samsung çok çok farklı dünyalar olduğu için her dünyaya iniş yapabilecek ve faaliyet gösterebilecek bir gemi yapmamız gerekiyor bildiğiniz gibi her gemi her suda yüzemez. iPhone tek denizdir Android dünya'dır. iPhone bambudur Android ağaçtır yaprakları şirkettir.

Ah üzgünüm eklemeyi unuttum, carx street pazarında biraz sinirli birisi biraz yüksek bir ses tonuyla şunu söylemişti “sistem için mi oyun çıkarıyoruz cihaz için mi?” ardından küfürle cümlesine nokta koymuştu. Bu işler öyle kolay değil bakmayın Unreal falan adamlar oyunda en kötü ihtimalle ağaçları bile hesaplayarak koyuyorlar adam geçerken şuraya baksa şöyle mi görür yoksa böyle mi sistemi ne denli etkiler diye.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı