Uygulamaya verilen izinlerden dolayı Google hesabının başına bir şey gelir mi?

Hocam daha 1 ay önce bir yazılım 100.000 Google Play kullanıcısını etkilemiş.

O uygulamada Play Games kullanılmadı ki adamlar yalandan facebook'a benzer bir şey yapıp hesapları çaldılar.

Oyunun kendisi herhangi bir telefonun dosyalarına, kamerasına falan erişmek istemiyor. Google hesap ayarlarında üçüncü taraf uygulamaları erişimi kısmı var oradayken Truck Simulator: Ultimate oyunu Google Drive ve Gmail erişimi var olarak gözüküyordu. Ekran görüntüsü almak aklıma gelmedi direkt görünce beklemeden erişimi sonlandırdım.
Hocam, bir sorun oluşturmaz. Zaten direkt olarak Drive hesabınıza erişmiyor, muhtemelen oyun kayıtları için vs. kullanıyorlardır.
O uygulamada Play Games kullanılmadı ki adamlar yalandan facebook'a benzer bir şey yapıp hesapları çaldılar.
Bu incelemeleri nereye attılar o zaman hocam.

1650573119286.png

Anladım ama sonuçta ikisini de titizlikle incelemeleri gerekmiyor mu hocam.
Şöyle bir şey var Google Play ekibi oyunların kaynak kodlarını incelemiyor. Yani mesela o facebook olayında adamlar facebook'a benzer bir şey yapıp yedirtmişler. Fakat Google'a ait bir şey mesela play games veya reklam vermek için kullanılan admob gibi eklentileri kullanırlarsa sistemden bakabiliyorlar.

Şöyle bir şey var Google Play ekibi oyunların kaynak kodlarını incelemiyor. Yani mesela o facebook olayında adamlar facebook'a benzer bir şey yapıp yedirtmişler. Fakat Google'a ait bir şey mesela play games veya reklam vermek için kullanılan admob gibi eklentileri kullanırlarsa sistemden bakabiliyorlar.
Sonuç olarak, çok güvenmemeliyiz.

Hocam, bir sorun oluşturmaz. Zaten direkt olarak Drive hesabınıza erişmiyor, muhtemelen oyun kayıtları için vs. kullanıyorlardır.

Bu incelemeleri nereye attılar o zaman hocam.

Eki Görüntüle 1366727

Hocam ilgi ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben de Cloud mantığıyla kullandıklarını düşündüm fakat direkt olarak Google Drive ve Gmail erişimi var diye gözükünce şüphelenmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı