Uyku düzenini planlı olarak değiştirmek

4lda

Hectopat
Ben 2 ay boyunca uyku düzenimi planlı olarak değiştirme kararı aldım. Normalde 22.00'de yatar, 06.00'da kalkarım. Fakat gerek evdeki sesler olsun, dışarıdan gelen çocuk sesleri, araba sesleri, güneşin günün farklı vakitlerinde farklı konumlarda olması biyolojik olarak odaklanmayı etkiliyor(ders çalışırken). Aşırı sıcakları da yanına eklemem lazım... Kısacası bunları ortadan kaldırmak için 2 yöntem vardı: Ya kütüphaneye gidecektim ya da sabahtan uyuyup gece ders çalışacaktım. Kütüphane evden uzakta, ayrıca yemek konusu git gel vs bir sürü sorun ortaya çıkıyor. Geriye tek seçenek kalıyor: Gece çalışmak. Yaptığım plan şu: Vücuduma olabildiğince az zarar vereceğim, her gün saat 17.00 de kalkıp "kahvaltımı yapacağım" pelli periyotlarda öğünlerimi yapıp sabah 8'e kadar çalışıp yatacağım. Bunun için ışığı soğuran simsiyah perdeler aldım. Odam geceden daha karanlık oluyor. Egzersizlerle de destekleyeceğim bu düzeni. Zaten okulların açılmasına yakın tekrardan eski gündüzcü düzenime döneceğim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin böyle deneyimleriniz var mı? Varsa da nasıl avantajlar ve dezavantajlar edindiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı