Uyku problemi

Alcatraz JR

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG STRIX SCAR 15 RTX 3080
Merhaba sayın Technopat sakinleri,
Benim uykuyla ilgili bir problemim var. Saat 18:00'dan sonra acayip bir uyku bastırıyor. Saat 21:00'a kadar uyumazsam bu uyku geçiyor normal hale dönüyorum. Sebebi nedir nasıl engellerim? Uykumun normal saatte gelmesini istiyorum.

Son düzenleme:
Aynı benim gibisin, normalde olması gereken böyle. Bütün ışıkları kapat ve tavanı izle, 15 dakika bilemedin 1 saat'e kadar uykudasın. :) Belirli bir süreden sonra vucut bu düzene kendini alıştırıyor ve yatması daha kolay hale geliyor.

Zihinsel olarak sizi yoracak bir işte çalışıyorsanız ona ihtimal verebilirim.

Bu arada bu sorun geçen sene üniversite hazırlanırken başladı. O zamanlar uyuyodum. Yaz tatilinde neredeyse hiç uyumadım. 2 ay oldu okul başlayalı. 3-4 defa dışında hiç uyumadım tuttum hep kendimi. Ama geçmiyor bir türlü. Yanlış anlaşılmışım biraz. Amacım uyumamak. Saat 18:00'da uyunulurmu ya. Gün ölüyor. O saatte uyusam bile 12'de uyanıyorum. Hoppalaaa sabah 6'ya kadar ayaktayım. Uykumun normal uyku saatinde gelmesini istiyorum :)
Zihinsel olarak sizi yoracak bir işte çalışıyorsanız ona ihtimal verebilirim.
Öğrenciyim ama ders saatlerim yoğun değil.

Bu arada bu sorun geçen sene üniversite hazırlanırken başladı. O zamanlar uyuyodum. Yaz tatilinde neredeyse hiç uyumadım. 2 ay oldu okul başlayalı. 3-4 defa dışında hiç uyumadım tuttum hep kendimi. Ama geçmiyor bir türlü. Yanlış anlaşılmışım biraz. Amacım uyumamak. Saat 18:00'da uyunulurmu ya. Gün ölüyor. O saatte uyusam bile 12'de uyanıyorum. Hoppalaaa sabah 6'ya kadar ayaktayım. Uykumun normal uyku saatinde gelmesini istiyorum :)

Öğrenciyim ama ders saatlerim yoğun değil.
Saat kaçta yemek yiyiyorsun ? Yemek yedikten sonra uyku hâli oluyor mu ? Yemekten sonra kandaki şeker miktarı artar ve uykuya sebep olur. Bu yemekten sonra yatınca ağırlık çökmesi gibi açıklanabilir. Bunu da göz önüne almak gerek. Eğer böyle bir problemin yoksa, bir gün saat 6 da yat. Gece uyan. Ertesi gün hiç uyuma. Büyük ihtimal öğlen saatlerini geçince yine uyku bastıracak. Bu evreyi atlatırsan akşam edersin. Daha sonra 9-10 ya da 11 gibi uyu. Kendi uyku düzenine göre. Emin ol daha sonra ne o saatten aşağı ne de yukarı uyuyacaksın.

Saat kaçta yemek yiyiyorsun ? Yemek yedikten sonra uyku hâli oluyor mu ? Yemekten sonra kandaki şeker miktarı artar ve uykuya sebep olur. Bu yemekten sonra yatınca ağırlık çökmesi gibi açıklanabilir. Bunu da göz önüne almak gerek. Eğer böyle bir problemin yoksa, bir gün saat 6 da yat. Gece uyan. Ertesi gün hiç uyuma. Büyük ihtimal öğlen saatlerini geçince yine uyku bastıracak. Bu evreyi atlatırsan akşam edersin. Daha sonra 9-10 ya da 11 gibi uyu. Kendi uyku düzenine göre. Emin ol daha sonra ne o saatten aşağı ne de yukarı uyuyacaksın.
Duruma göre değişmekle beraber 6-8 arası yemek yiyorum. Yemek yemeden bekleyeyim bir ara olacakmı diye bakarım. Ama yemek nasıl olurda bu kadar uykumu getirir? Diğer dediğinizide deneyeceğim mantıklı geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı