Uyku problemim

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Lise zamanlarında geç kalkan biriydim. Ama iyiydi o zamanlar.

Sonrasında gittikçe geç yatmaya başladım. Kolayca 0'a yaklaşıyordum.

Sonra geceleri uyanık gündüzleri uyur oldum. 12'den sonra kalkar 2,3 gibi sonrasında uyurdum.

Şu an bunu düzeltmeye çalışıyorum.

Şimdi ise 6 gibi kalkıp 20,21 gibi yattığım zamanlar oluyordu ama şu anki sorun uykunun kayıp durması.
Sabahları he rgün 6 da kalkamıyorum. Öyle bir uykum oluyor ki kesin birkaç saat daha uyumam gerekiyormuş gibi.

Ne kadar uyumam gerektiğini kestiremiyorum. Genelde hep 20'den önce yatmaya çalışıyorum. Bazen 17,19 gibi yattığımda oluyor.

12 saat bazen 6 saat uyku yeterli oluyor. Ama dengeli sabit değil.

Uyku kayması: 6 da kalkıyorsam ertesi gün 7 de. Ondan sonra 8 de sonra 9 da diye. Bu olurkene yattığım saatte kaymaya başlıyor. 19 de uyudum ise 20 oluyor. 21, 22, 23 diye gidip duruyor.
Ve en sonunda geceleri uyanık, gündüzleri uyur oluyorum. 15 gibi falan uyandigim oluyor.

Bunu düzeltmek içinde bir gün uyumamaya çalışıp 17,18 gibi yatıyorum. Ve uyku düzeliyor. Ama bir gün geç kalkarsam yine kaymaya başlıyor.

Bence asıl sorunum erken veya belli saatte kalkamamak. Çünkü geç kalktığım zaman, o gün geç yatıyorum.

Susmayan alarm kurdum. Barkod okutmayınca susmayan alarm oluyor. Ama her zaman yatağa geri dönüyorum. Biraz işe yaradı gibi oldu ama tam çözüm olmadı.

Sıcak marul suyu içtim. Uyumadan önce süt içtiğim oldu. Telefona bilgisayara bakmadığım oldu yatmadan önce.
Ama hiçbiri çözüm olmadı.

Lise zamanında erken kalkabilen biriydim. Namaz için falan. Sonrasında lisede bunu kaybettim.

Hepsi de telefonun suçu. Ya da TV.

YouTube'da uyku ile alakalı şeyler izledim. Bunun ritminin olduğunu falan. Benim ritmim düzelebiliyor ama geç uyanmaya başlayınca bozulup duruyor.

İsteklerim.
1 düzenli uyku: 6 da kalksam yeter ve hep bu böyle sabit olsun. Düzensiz uyku hiç iyi değil. Hem baş ağrısı yapıyor hem bir programa sahip olamıyorsun hem yorgun oluyorsun.

2 maksimum hedef: 4 civarında kalkmak. Güne erken başlamak güzeldir. Hem daha fazla zaman hem daha ideal bir zaman. Ama ben bu sorun varken önceliğin 1. şeyi elde etmek.

Hap denemedim ve hakkında bir şey bilmiyorum. Uyumakta sorun olduğunu düşünmüyorum. Uyanmakta sorun olduğunu düşünüyorum.
Ama onu da test etmeyi isterim.

Kullandığım alarm programının ismi: Alarmy.

Sabahları kalkmak uyanmak istemiyor bedenim. Akşamları uyumak istiyorum ama uyku gelmiyor belli saate kadar. (utandığım saatten belli miktar ötesinde)

Erken yatmak, uyumak denen şeyi hiç yaşamadım. Uykum her zaman uyandığım saate göre geliyor.
Alarmy sayesine ayağa kalkıyorum. Ama sonrasında yatağa geri gidiyorum. Sabahları çok fena uyuyasım oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlikli bir insan için 7 saat uyumak en ideal uyuma sürecidir 7 saat uyumak vücudun için en iyi ideal dinlenme süresi bu kadar uyumak yeter ki fazlası zaten tembelliğe sebep olur aşırı uyumak 10 saat ya da 12 saat uyumak daha az uyumak ise gün içinde enerjini düşük olması az uyuduğundan dolayı gece uyukusu çok önemlidir bir de 1 ile 3 arasındaki uyumak vücudun en iyi dinlenecegim aralik uyuyamamak ise gün içinde yediğin yemekler veya içildiği içecekleri su miktarı bile etki ediyor günün ne kadar yoğun olamasi falan yedikelirine ictiklerine dikkat etmelisin uyumak istediğin sırada eline bir kitap al onu oku uykunu getiri hızlıca beynin aşırı çalıştığı için yazılır okurken umarım uykunu düzene sokarsın.

Uykunun uyandığı saate göre gelmesi çok normal.
Uyku düzenini 2 günde oturtamazsın. Eskiden ben de uykuyu çok severdim, hala çok seviyorum. 17:00 da uyanıp sabaha karşı 07:00 gibi uyuduğumu bilirim. Şimdi 11 dedin mi uyur, en geç 10 gibi uyanırım hafta sonu.

Uyanırken daha fazla uyuman gerekiyor gibi hissedip uyumaya devam etmen yaptığın en büyük hata. Uyku tatlıdır, tatlı geldiği an bırakman gerek.

Uyuduğun saate etkin olmuyorsa, uyandığın saate olsun. Erken uyan ama 4 gibi de absürt bir saatte uyanma. 7-8 gibi uyan, bir kaç ay bu düzende devam et. 8 de uyanırsan buna oranla akşam belirli bir saatte uykun gelecek zaten.

Artı -1 Eksi
Nenim okuduğum bölüm dolayısı ile bende uyku problemi yaşıyordum. Ne zaman proje bitse sınav haftası başlasa erken yatıp erken kalkmaya başlıyor, proje başlayınce tekrar allak bullak oluyordu. Kısacası gündüzleri kesinlikle uyumaman lazım. Gündüz ortasında uyuduğun müddetçe asla düzelmeyecek. Mümkünse bu süreçte fiziksel olarak yoracak aktivitelerde bulun o zaman geceleri eve geldiğin gibi yatmaya sabahta ister istemez kalkmaya başlayacaksın. Fındık zamanı sabah 7 de kalkar gün boyu fındık toplar sonra 11 gibi yatardık. Sadece bir ay sürmesine karşın resmen uyku düzenim yenilenirdi. Fiziksel yorgunluk uyku düzeninin düzelmesinde sana yardım edebilir.

Sabahları kontrol bende değil. Akşamları ise yatakta ve karanlıkta olmama rağmen uyku gelmiyor.
Birde 12 den sonra kalkmak benim yaptığım birşey değil.
Normalde hergün 6 da kalkmam lazım. Ama bazı günler bir saat geç kalktığım oluyor. Ve böylece uyku kayması başlıyor.

Uykum hem düzenli oluyor hem düzensiz oluyor. Bu ikisi arasında gidip duruyorum. Ben sadece düzensizliğin gelmesini istemiyorum.

Kimsenin bana çözüm bulabileceğini düşünmüyorum. Youtube dan öğrendiğiniz şeyleri de söylemeyin. Zaten biliyorum.

Sabahları kontrol bende değil. Akşamları ise yatakta ve karanlıkta olmama rağmen uyku gelmiyor.
Birde 12 den sonra kalkmak benim yaptığım birşey değil.
Normalde hergün 6 da kalkmam lazım. Ama bazı günler bir saat geç kalktığım oluyor. Ve böylece uyku kayması başlıyor.

Uykum hem düzenli oluyor hem düzensiz oluyor. Bu ikisi arasında gidip duruyorum. Ben sadece düzensizliğin gelmesini istemiyorum.

Kimsenin bana çözüm bulabileceğini düşünmüyorum. Youtube dan öğrendiğiniz şeyleri de söylemeyin. Zaten biliyorum.
Kontrol nasıl sende değil? Uyanamıyorsan iraden yetersiz demektir. Yetersiz irade ile zaten bir şeyleri düzene sokamazsın.

Artı -1 Eksi
Sağlikli bir insan için 7 saat uyumak en ideal uyuma sürecidir 7 saat uyumak vücudun için en iyi ideal dinlenme süresi bu kadar uyumak yeter ki fazlası zaten tembelliğe sebep olur aşırı uyumak 10 saat ya da 12 saat uyumak daha az uyumak ise gün içinde enerjini düşük olması az uyuduğundan dolayı gece uyukusu çok önemlidir bir de 1 ile 3 arasındaki uyumak vücudun en iyi dinlenecegim aralik uyuyamamak ise gün içinde yediğin yemekler veya içildiği içecekleri su miktarı bile etki ediyor günün ne kadar yoğun olamasi falan yedikelirine ictiklerine dikkat etmelisin uyumak istediğin sırada eline bir kitap al onu oku uykunu getiri hızlıca beynin aşırı çalıştığı için yazılır okurken umarım uykunu düzene sokarsın.
Yenilen şeyler nasıl etkiliyor uykuyu? Hangi saatte ne yenmeli ki?

Kontrol nasıl sende değil? Uyanamıyorsan iraden yetersiz demektir. Yetersiz irade ile zaten bir şeyleri düzene sokamazsın.
1 Yıllardır uğraşıyorum.
2 Böyle konuşman hakaret gibi geldi bana. Canımı sıktı. Hadi dediğin doğru diyelim iradem yok. Bunu nasıl düzeltebilirim ki?
3 Bence zerre alakası yok irade ile. Çünkü uyanık olduğum her saat bana sorsanız düzenli uyku istediğimi söylerim. Ama sabah uykulu iken hayatta hiçbirşey yaptıramazsınız. Yataktan kaldırabilirsiniz ama geri uykuya giderim. Sabah uykusunda aklımı bile kullanamıyorum irademi nasıl kullanayımki?
4 Lütfen geri cevap yazma eğer bir çözüm veya yardımcı birşey söylemeyeceksen. Moralim zaten yerlerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı