@gen2'nin dediği gibi HPET gibi daha güvenilir ve hassas olan donanım saatini kullanmak işi çözebilir. TSC saati çok tercih edilmez varsayılan olarak, ben ona şaşırdım.
Attığınız journalctl günlüğünde sadece ağ ile alakalı şeyler gözüküyor, sorumuza cevap olacak bir şey yok. Bir de dmesg komutuyla deneyelim, çok uzun bir çıktı verecek buraya gönderirseniz inceleriz, dmesg çıktısında kişisel bir veri bulunmaz ancak içinizin rahat olması açısından kendiniz göz gezdirin. Orada saniye bazında süre çıktısı veriyor ancak geçmiş oturumlara bakamıyorsunuz sanırsam.
Son boot'a ait bütün journalctl çıktısı, 30 dakikası ve dmesg çıktısı ekte. Ağ hariç bir şey yok evet. Uyandırıldığında da disklere ulaşamamış diye yorumladım ben.
Çıktılarınıza baktım. Bilgisayarınızda tek disk gözüküyor o da nvme0n1p2. Bahsettiğiniz HDD ile ilgili hiçbir çıktı yok, en azından bağladım çıkarıyorum gibisinden bir şey yok. ACPI hatalarına baktım ancak her şey olması gerektiği gibi ayarlanmış gözüküyor. Uyku ve hazıra alma modlarında ACPI'nin hata çıkarması olası. Hata veren disk de nvme0n1p2 yani ana disk, siz yanlış yazmışsınız o sebeple kafam karıştı ilk bakarken. O'nun haricinde bir hata göremedim, fsck dosya sisteminin sorunsuz olduğunu söylüyor ancak bu test üç gün içerisinde bir kez yapılmış. Sanırım üç gündür bilgisayarınızı hiç kapatmadınız.
Bu arada SSD'nin yanında başka bir disk kullanıyorsanız onu da yazar mısınız? Çıktılarınız tek bir disk olduğunu gösteriyor, HDD dediğiniz için teyit etmek istedim.
DMESG çıktısında [ 0.000000] tsc: Fast TSC calibration failed şeklinde bir hatayla karşılaştım. Arch Wiki'sinde donanım zamanlayıcısının bilgisayarı olması gerekenden önce kapatması beklenen veya tüm RAM'ın diske alınmamasına sebep olmuş olabilir, kalibrasyonun eksik olması sebep olmuş olabilir, şu şekilde belirtiliyor; "A problem may arise when using the hardware watchdog timer (disabled by default, see RuntimeWatchdogSec=) A buggy watchdog timer may reset the computer before the system finishes creating the hibernation image.".
Farazi konuşuyorum ancak donanım zamanlayıcısından kaynaklanıyor olabilir, bu hatanın tam bir sebebi ve tam bir çözümü de yok. Fedora'nın TSC'yi varsayılan olarak kullanıp kullanmadığından emin değilim, o sebeple başka komutların da çıktısını isteyeceğim. Artık önlemeye dair olası çözümlere yönelmeyi tavsiye ediyorum. Başka bir donanım zamanlayıcısı seçmeyi veya donanım zamanlayıcısını kapatarak deneyebiliriz.
Bilgisayarınızda tek disk gözüküyor o da nvme0n1p2. Bahsettiğiniz HDD ile ilgili hiçbir çıktı yok, en azından bağladım çıkarıyorum gibisinden bir şey yok.
Önyüklemede otomatik bağlanmıyor, ihtiyacım olduğunda bağlıyorum ve çoğu zaman da çıkartmayı unuturum, bağlı kalır. 3 gün içinde bağladım mı hatırlamıyorum.
"A problem may arise when using the hardware watchdog timer (disabled by default, see RuntimeWatchdogSec=) A buggy watchdog timer may reset the computer before the system finishes creating the hibernation image.".
Elde ettiklerime bakarak sadece donanım zamanlayıcısından bir şeylerı çıkarabiliyorum, ki tam da emin değilim. Şunu bir yazıp çıktısını atarsanız sevinirim; cat /sys/devices/system/clocksource/clocksource*/current_clocksource
Elde ettiklerime bakarak sadece donanım zamanlayıcısından bir şeylerı çıkarabiliyorum, ki tam da emin değilim. Şunu bir yazıp çıktısını atarsanız sevinirim; cat /sys/devices/system/clocksource/clocksource*/current_clocksource
@gen2'nin dediği gibi HPET gibi daha güvenilir ve hassas olan donanım saatini kullanmak işi çözebilir. TSC saati çok tercih edilmez varsayılan olarak, ben ona şaşırdım.