Uykunuzu gidermek için ne yaparsınız?

Bir tatlı kaşığı Türk kahvesini ılık suyla karıştırıp kafaya dikiyorum. Yarım saate kadar uykumu açıyor. Kola ve kahve karışımını tüketenler de varmış. Kafein hayli işe yarıyor, sağlıklı olduğunu sanmıyorum. Eğer sabahlamanız gerekiyorsa sabahın serininde bir yürüyüş veya balkonda birkaç dakika hayli etkili oluyor.
Söylediklerim sadece gerekli zamanlarda uygulamanız gereken bir şey. Düzenli uyku çekmeniz gerekiyor sağlıklı bir yaşam için. Uzun süre uyumak istemiyorsanız uykunuzu bölebilirsiniz. Normalde 10 saat uyuyan biriyseniz gece 6 saat uyuyup gün içerisinde 1 saat kestirirseniz gayet faydalı oluyor. Size uygun saatleri belirleyip buna göre parçalayabilirsiniz. Tesla 2 saat üstüne yarım saat kestirerek uyuyormuş mesela. Fakat her insan aynı değil ve o bir bilim insanı. Değmeyecek şeyler için uykunuzdan olup sağlığınızı mahvetmeyin.
 
Türk kahvesinin toz halinin üstüne soğuk kola döküp karıştırın, içtikten sonra uyku falan kalmaz, üniversite yıllarımda öyle yapardım.
 
Evde egzersiz yaparım. Sabaha kadar ara vererek ısınma hareketi yapmışlığım var. Hareketsiz kalınca daha çok uykum gelir.
Benim arkadaş çok uykun geldi mi fırla bir iki şınav çek daha uyuyamazsın diyordu artık inandım bundan sonra her gece şınav imtihanı..
 
Hocam önemli bir şey yoksa yani yapacağınız herhangi bir şey yoksa uyuyun. Uykunuz gelmiş çünkü vücut yorulmuş dinlenmek istiyor bu durumda uykuyu kaçırmak yerine uyuyun sağlıklı olanı bu.
 

Geri
Yukarı