Uyumayı hissetmek ve hareket edememek

21Kıray

Megapat
Daha fazla  
Bazen oluyor. Rüyamı gördükten sonra rüya bitiyor. Ama ilginç olan ne biliyor musunuz? Rüya bittikten sonra uykuda olduğumun farkında oluyorum ama vücudumdaki (neredeyse) hiçbir kası hareket ettiremiyordum. Felç olmuş gibiydim. Yani: uykudayım ama uykuda olduğumun farkındayım ama uyanmak istediğim zaman uyanamıyorum ama hiçbir yerimi hareket ettiremediğim için uyanamamaktan korkuyorum. (bütün bunlar uyku esnasında oluyor evet) Sonra boynumu hareket ettirerek uyanabiliyorum anca. Size de oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçici kas felci durumu. Beyin uyanık oluyor ve fonksiyonlarını yerine getiriyor fakat vücut hala uyuyor. Genelde yorgun olma durumlarında oluyor.

Gönderiyi okudum. Uykudayken uykuda olduğumun farkında oluşumun sırasında karabasan veya canavar falan görmüyorum.

Halk arasında karabasan olarak bilinir. Eğer korkarsanız vücudunuz adrenalin salgılar, oksijen ihtiyacı artar ve daha hızlı nefes alıp vermek zorunda kalırsınız. Ancak kaslarınızı kontrol edemediğiniz için yüksek oksijen ihtiyacında düşük frekansta solunum gerçekleşir ve boğulma hissi yaşarsınız.

Uyanmak için acele etmeyin. Biraz bekleyin vücudunuz bi açılsın kendine gelsin öyle işlem yapın. (Veyahut SSD taktırın bekleme derdinden kurtulun :p :D )

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı