Uyumlu RAM Almak İçin Tavsiyeler

davutozer

Centipat
Merhabalar. Dell G3 marka model laptopum için RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Videolarınız ve makaleleri okudum fakat yeni RAM almak için biraz çekiniyorum. Ara sıra Adobe programları kullanıyorum ve render alırken bilgisayarım çok RAM kullanıyor ve işlemler uzun sürüyor. Bunun için mevcut 8 GB olan RAM'i yükseltmek istiyorum.
1. sormak istediğim şu an tek slotta 8 GB RAM takılı. Ben bunun yanına 16 GB RAM alıp taksam sorun olur mu? Toplamda 24 GB RAM olur ve uyumlu çalışır mı?
2. si ise16 GB uyumlu olmaz ise 8 GB daha eklersem toplamda 16 GB RAM Adobe Premier, After Effects gibi programlar için yeterli olur mu? CPU-Z ekran görüntülerini ve belirttiğiniz kriterlere uyumlu iki adet bulduğum RAM linkini paylaşıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

1588383428825.png

1588383460475.png

Almayı düşündüğüm RAM:
https://www.hepsiburada.com/crucial-16gb-2666mhz-ddr4-ram-ct16g4sfd8266-p-HBV00000PE3E8

8 GB olan RAM'de Buradaki:
https://www.hepsiburada.com/crucial-8gb-2666-mhz-ddr4-ram-ct8g4sfs8266-p-HBV00000RRP8B

Son düzenleyen: Moderatör:
2x8GB daha mantıklı olacaktır. Nedeni ise; Dual Channel çalışmasıdır, çift kanal çalışan belleğin veriyolu hızı ikiye katlanır. 8+16GB'da Dual Channel olarak görünse de tam anlamıyla performans sergilemez.

Altta attığın model uyumlu olacaktır ama yine de çip nedenli olarak uyumsuzluk çıkabiliyor. En iyisi kendi RAM modelinizin aynısını almak ama bulamıyorsanız CL değeri, RAM frekansı, voltaj değeri tutarsa da uyumlu çalışan birçok bellek modülü kullandım ve hala kullanıyorum.

Render için SSD daha iyi olacaktır, M.2 NVMe desteği var ise render farkını hissedersiniz. HDD ile render yapmak artık akıl işi değil.

2x8GB daha mantıklı olacaktır. Nedeni ise; Dual Channel çalışmasıdır, çift kanal çalışan belleğin veriyolu hızı ikiye katlanır. 8+16GB'da Dual Channel olarak görünse de tam anlamıyla performans sergilemez.

Altta attığın model uyumlu olacaktır ama yine de çip nedenli olarak uyumsuzluk çıkabiliyor. En iyisi kendi RAM modelinizin aynısını almak ama bulamıyorsanız CL değeri, RAM frekansı, voltaj değeri tutarsa da uyumlu çalışan birçok bellek modülü kullandım ve hala kullanıyorum.

Render için SSD daha iyi olacaktır, M.2 NVMe desteği var ise render farkını hissedersiniz. HDD ile render yapmak artık akıl işi değil.
Cevap için teşekkür ederim. Zaten SSD var PC üzerinde. Fakat render alırken RAM kullanımı neredeyse %98 - %99 oluyor. Ve bu işlem sırasında başka hiçbir şey yapamıyorum. O yüzden RAM i yükseltmeyi düşünüyorum. Ve sorun olmazsa daha rahat kullanım için 16GB almayı düşünüyorum. CAS# değerleri aynı frekansları aynı voltaj değeri de aynı ama yine de çok anlamadığım için danışmak istedim işte.

Cevap için teşekkür ederim. Zaten SSD var PC üzerinde. Fakat render alırken RAM kullanımı neredeyse %98 - %99 oluyor. Ve bu işlem sırasında başka hiçbir şey yapamıyorum. O yüzden RAM i yükseltmeyi düşünüyorum. Ve sorun olmazsa daha rahat kullanım için 16GB almayı düşünüyorum. CAS# değerleri aynı frekansları aynı voltaj değeri de aynı ama yine de çok anlamadığım için danışmak istedim işte.
O zaman RAM yükseltmesi işinize yarayacaktır ama anakartınız 24GB destekliyor mu? Bu konu hakkında benim düşüncem; DDR4 modelleri genellikle 32GB destekliyor ama yine de işimizi garantiye alalım. Dizüstü bilgisayarınızın tam modelini öğrenebilir miyim? İyi forumlar :) Başka sorunuz var mı?

Bir de sorununuz çözüldüyse konuyu "Çözüldü" olarak işaretleyebilir, mesajımı da "En İyi cevap" olarak seçebilirsiniz, bu da başka bu soruyu soracak insanlara referans olur

Evet uyumlu olarak çalışacaktır. 24 GB yeterlidir.
O zaman 16GB almak daha iyi olacaktır benim için. Cevap için teşekkür ederim 😊
O zaman RAM yükseltmesi işinize yarayacaktır ama anakartınız 24GB destekliyor mu? Bu konu hakkında benim düşüncem; DDR4 modelleri genellikle 32GB destekliyor ama yine de işimizi garantiye alalım. Dizüstü bilgisayarınızın tam modelini öğrenebilir miyim? İyi forumlar :) Başka sorunuz var mı?

Bir de sorununuz çözüldüyse konuyu "Çözüldü" olarak işaretleyebilir, mesajımı da "En İyi cevap" olarak seçebilirsiniz, bu da başka bu soruyu soracak insanlara referans olur
Dell G3 3579
Burada özellikleri yazıyor buyrun;

Son düzenleme:

32 GB'ye kadar destekliyor. 24 GB yeter mi diye bir soru aklınıza gelirse, kullandığınız programlarla RAM'e bindirdiğiniz yük miktarına bağlı.

32 GB'ye kadar destekliyor. 24 GB yeter mi diye bir soru aklınıza gelirse, kullandığınız programlarla RAM'e bindirdiğiniz yük miktarına bağlı.

Cevap verme inceliği gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Burada sormak istediğim bir şey daha var. RAM'e bindirdiğiniz yük miktarı derken demek istediğinizi anlayamadım. Mesela After Effects'den render alırken büyük çoğunluk RAM kullanılıyor. Ekran kartı kullanımı olmuyor. Bunu değiştirebilir miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı