Uyuyamamak

sunch4

Hectopat
Son 1 haftadır uyuyamıyorum. 2 saatlik uykuda bile çok fazla uyanıyorum ve tekrar dalmam ya çok uzun sürüyor ya hiç uyuyamıyorum o gün. 4 saat önce ilk defa uyku ilacı içtim ve 1 saat sonra zor olsa da uyudum fakat şimdi yine uyandım (Bu 3 saatlik uykumda bile en az 3 kere uyandım.) ve gram uykum yok. Kafayı yemek üzereyim, artık başım ağrıyor. Bunun çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku hazırlığı yapıyor musunuz?

Uyumadan 15dk önce ılık suyla elinizi yüzünüzü yıkayıp bilgisayar telefon her şeyi kapatıp ışıkları ve ses çıkaran aletleri kapatıp yatağa geçeceksiniz. Yatakta bir müddet oturduktan sonra yatma pozisyonuna geçin gözlerinizi kapatın. Tekrar açtığınızda güneş selamunaleyküm diyecek.

Gün boyunca ne yapiyorsunuz? Herhangi bir aktiviteniz var mi?

Normalde neredeyse her gün dışarıdaydım, spora gidiyordum fakat toplu taşıma yasağı sebebiyle 1 ay önce dondurdum üyeliğimi. Onun dışında bu aralar evde televizyon izliyorum köpeğimle evin içinde oyun oynuyorum falan, klasik şeyler kısacası.

Uyku hazırlığı yapıyor musunuz?

Uyumadan 15dk önce ılık suyla elinizi yüzünüzü yıkayıp bilgisayar telefon her şeyi kapatıp ışıkları ve ses çıkaran aletleri kapatıp yatağa geçeceksiniz. Yatakta bir müddet oturduktan sonra yatma pozisyonuna geçin gözlerinizi kapatın. Tekrar açtığınızda güneş selamunaleyküm diyecek.

Yüzümü yıkamıyorum yatmadan önce uykum kaçıyor diye sadece ellerimi yıkayıp yüzümü hafif ıslatıyorum ama fark etmiyor. Odam ise çok karanlık günün en aydınlık saatinde bile neredeyse hiç ışık olmaz.

Hocam bence kendinizi uyumak için zorlamayın. Psikolojik olarakta çok zarar görürsünüz. Uykum yok diyorsunuz uyumayın bir süre. Baktınız uykunuz geldiği halde bölük bölük uyuyorsunuz veya uyuyamıyorsunuz o zaman uzman yardımı almanız gerekir.

Hocam bence kendinizi uyumak için zorlamayın. Psikolojik olarak da çok zarar görürsünüz. Uykum yok diyorsunuz uyumayın bir süre. Baktınız uykunuz geldiği halde bölük bölük uyuyorsunuz veya uyuyamıyorsunuz o zaman uzman yardımı almanız gerekir.

Doktora gitmeniz lazım uyku ilacı ile 1 saat uyuyorsanız bu işte sorun var. Bunun çözümünü burada bulamazsınız zira forum da buna uygun cevap verecek doktor olduğunu sanmıyorum.

Teşekkür ederim öncelikle ikinizede :). Yarın aksilik olmazsa artık gitmeyi düşünüyorum gözlerimde artık ağrımaya başladı çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı