Uyuyamamak

İlk önce kafanızı boşaltın, yürüyüş yapın, uyku zamanında başka bir şey düşünmemeye çalışın (bunun için kafanızın içindekileri boşaltın).

Hocam kendinizi gün içinde yorun, bir de buz gibi su ile elinizi yüzünüzü yıkayın. Üstünüze yorgan örtmeyin, en sonunda üşüyüp yorgan örteceksiniz. Hepsini denedim ve işe yaradılar.
Üşümek harbiden faydalı yöntem ha. Balkon kapısını bile açacağım, ne kadar soğuk olursa olsun.
İlk önce kafanızı boşaltın, yürüyüş yapın, uyku zamanında başka bir şey düşünmemeye çalışın (bunun için kafanızın içindekileri boşaltın).
İşte onun nasıl yapılacağını bulamıyorum. Boşaltmak çok zor.

Çok sık görülen bir sorun. Genelde geçicidir, kronik olma olasılığı azdır. Pandemi dönemi ile daha da artan bir sorun. Tavsiyem uyku düzeninizi oturtun. Bunun için belirli saatlerin dışına çıkmamaya özen gösterin. Papatya çayı içebilirsiniz fakat çok da değil. Uyku düzeni oturunca ve yavaş yavaş sorun azalınca papatya çayını bırakın aksi taktirde fazlası yan etkilere yol açabilir. Evde kaldığımız için yorulmama durumu oluyor elbette. Sabah zihinde kalkıp günü verimli geçirip, gün içinde uyumazsanız gece rahat uyursunuz. Bir de gündelik yaşam ve dersin yanında sporda var. Bazı günler dışarı kuralllara uyarak çıkıp yürüyüş yapabilirsiniz.

Duş alın. Odanıza beyaz değil değil sarı ışıklı bir ampul takın. Işıkları kapatın, mum yakın bir tane, bir kağıt ve kalem alın elinize ve ne yazmak istiyorsanız onu yazın. (günlük tutun vs) Emin olun 3 satır yazmak bile çok yoruyor.

Merak etmeyin benim başıma gelmişti, 12'de başımı yastığa koyup da 4'te kendimden geçtiğim olmuştu.

İlk önce kalktım ve kafamadakileri düşündüm ondan sonra yatağa girdim ve sadece tek bir şey düşündüm "uyku" içimden tekrar ettim bir süre ondan sonrasını hatırlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı