Uyuyamayan kişi ne yapmalı?

yigitcanlafci

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050
AMD 8320 EİGHT CORE PROCESSOR
RAM 2X4
SSD 2X240
Meslek
Dökümhane
Merhaba ben 1 kere sınıfta kalmış lise 1 metalürji stajyeriyim. Çarşamba ve hafta sonu hariç saat 7 gibi kalkmam lazım ama nedense her gün saat 4-5'lere kadar dayanabiliyorum. Uykum olduğu zaman kendimi hızlıca yatağa atıyorum ama gözlerim kapalı 20 dk boyunca uyumayı deniyorum ama olmuyor. Aklımdaki düşünceler ise doktora gidip hafif bir uyku ilacı almak, diğeri ise sosyal medyada gördüğüm uyku jelleri. En azından rahatça uyuttuğu söyleniyor.

Staj yaptığım yer fabrika olduğu için tam zamanında uyanıp servisi beklemek istiyorum.
Ama uykum el vermiyor, çareme bir cevap yazarsanız çok memnun olurum. Saat de 4.19 inanılır gibi değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben 1 kere sınıfta kalmış lise 1 metalürji stajyeriyim. Çarşamba ve hafta sonu hariç saat 7 gibi kalkmam lazım ama nedense her gün saat 4-5'lere kadar dayanabiliyorum. Uykum olduğu zaman kendimi hızlıca yatağa atıyorum ama gözlerim kapalı 20 dk boyunca uyumayı deniyorum ama olmuyor. Aklımdaki düşünceler ise doktora gidip hafif bir uyku ilacı almak, diğeri ise sosyal medyada gördüğüm uyku jelleri. En azından rahatça uyuttuğu söyleniyor.

Staj yaptığım yer fabrika olduğu için tam zamanında uyanıp servisi beklemek istiyorum.
Ama uykum el vermiyor, çareme bir cevap yazarsanız çok memnun olurum. Saat de 4.19 inanılır gibi değil.
Koyunları say. Neyse şaka bir yana, beynini susturmaya çalış. Eskiden ben de çok düşünüyordum. Abartısız yatağa 22:00'da geçiyorsam 01:00'a kadar uyumadığım oluyordu. Yatağa geçtiğinde bir şeyler düşünmeyi bırak dinlenmen gerektiğini hatırla. Her bir şey düşündüğünde beynini susturmaya çalış. Komik gelebilir ama bunu dinlerken boşluğa düşmek benim işime gerçekten yaramıştı ilk zamanlar.

Koyunları say. Neyse şaka bir yana, beynini susturmaya çalış. Eskiden ben de çok düşünüyordum. Abartısız yatağa 22:00'da geçiyorsam 01:00'a kadar uyumadığım oluyordu. Yatağa geçtiğinde bir şeyler düşünmeyi bırak dinlenmen gerektiğini hatırla. Her bir şey düşündüğünde beynini susturmaya çalış. Komik gelebilir ama bunu dinlerken boşluğa düşmek benim işime gerçekten yaramıştı ilk zamanlar.
Eyvallah reis önerin için valla bir arkadaş da papatya çayı melisa çayı falan diyor alıp deneyeceğim. Ve hala uyuyamadım dersteyim a.

Aga uyku serverlari dolmuş olabilir o saatte ufak bir yoğunluk oluyor :D
Hep kullandığım taktik var oda şöyle
Yatağa yat sırtüstü
Önce bacak kaslarini sık geri bırak
Sonra kol kaslarını.
Sonra kol ve bacak
Ardindan tüm kaslarini sık geri bırak bunu yaptikan sonra 10 15 dk ya uyur insan.
Instagram'da görmüştüm asker uyku tekniğimi neymiş herhalde denedim işe yarıyor vallahi :D

Aga uyku serverlari dolmuş olabilir o saatte ufak bir yoğunluk oluyor :D
Hep kullandığım taktik var oda şöyle
Yatağa yat sırtüstü
Önce bacak kaslarini sık geri bırak
Sonra kol kaslarını.
Sonra kol ve bacak
Ardindan tüm kaslarini sık geri bırak bunu yaptikan sonra 10 15 dk ya uyur insan.
Instagram'da görmüştüm asker uyku tekniğimi neymiş herhalde denedim işe yarıyor vallahi :D
Eyvallah reis bunuda denerim hepsini denedikten sonra 2 gün ayı gibi uyurum galiba.

Ne zamandır bu sorunu yaşıyorsun ?

İlk önerim vücudunu yorman, spor bunun için iyi çözüm olabilir.
Yatmadan 30 dakika önce ışınlardan uzak durmanız. Telefon televizyon yerine kitap veya sevdiğin bir etkinliği yapabilirsiniz. (Bunun işe yarama olasılığı pek yüksek olmasa da işe yarayabilir.)

Onun harici cinsel hayatınız da gerilim olabilir mi? Bazı araştırmalara göre bazı kişiler de yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon uykuya dalmasını daha da kolaylaştırabiliyor. Ekstra bazı kişiler hiç yapmazsa uyku problemi yapabiliyormuş.

İşte nedenleri:
  • Endorfin ve Oksitosin Salınımı: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta rahatlatıcı ve huzur verici hormonlar (endorfin ve oksitosin) salgılanır. Bu hormonlar gevşeme ve rahatlama hissi yaratır, bu da uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
  • Prolaktin Artışı: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sonrası prolaktin hormonu seviyeleri artar. Prolaktin, sakinleşmeyi ve uykuya eğilim gösteren bir hissiyatı tetikleyebilir.
  • Fiziksel Rahatlama: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta biriken gerilim çözülür ve kaslar gevşer. Bu kas gevşemesi, vücudun uykuya geçmesini kolaylaştırabilir.
  • Beyin Aktivitesinin Düşmesi: Cinsel tatmin sonrası, beyindeki bazı bölgelerde aktivite azalır, bu da rahatlama ve uykuya dalma sürecini hızlandırabilir.
  • Duygusal Huzur: Mastürbasyon veya cinsel ilişki, stres ve kaygıyı geçici olarak azaltabilir, bu da zihinsel rahatlama sağlar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.
  • Melatonin Artışı: Mastürbasyon ve cinsel ilişki sonrası vücutta melatonin üretimi artabilir. Melatonin, uyku düzenini kontrol eden ve uykuya geçişi kolaylaştıran bir hormondur. Gevşeme hali ve karanlık ortamda melatonin üretimi tetiklenebilir, bu da uykuya eğilim yaratabilir

Bunu size önerir miyim açıkçası devamlılık haline gelebilir ve sürekli yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon yapmaya itebilir sizi. Lakin yine de deneyebilirsiniz.

Onun harici melatonin kullanabilirsiniz lakin bunun hakkında aşırı bilgim yok bir uzman doktora görünüp bu konuyu tartışabilirsiniz.

Son olarak düzenli olarak kullandığınız antidepresan veya antipsikotikler gibi ilaçlar var mı?
Bunların yan etkileri de uykusuzluk yapabiliyor.

Uyku problemi küçümsenecek bir şey değil ve hayatı ciddi anlamda kötü etkiliyordur. Umarım uyku sorununuzu halledebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı