Uyuz hastalığı

Hocam kusura bakmayın bende biraz geç gördüm. Hocam size nasıl bulaşmıştı ve bulaşan kişiyle temas ettikten kaç hafta sonra sizde belirtiler ortaya çıktı hocam. Bir de ne kadar sürede atlattınız? Hocam bu sorularıma cevap verirseniz cidden çok minnetar olurum.

Ben uyuzu devlet yurdunda bir uyuz arkadaştan kapmıştım (aslında tam emin değilim ama yurtta uyuz olan o dönem çok kişi vardı) ve belirtiler ilk birkaç haftada falan başladı böyle gece yarısı 4'te 5'te uyanıp özellikle bazı bölgelerimde çok kaşıntılar oluyordu sonra doktora gittik ve uyuz olduğumu öğrendik iğrenç bir süreçti cidden daha sonra xabion adında bir losyon verdiler onu alıp sürdüm. Kokusu çok kötüydü ben pek tavsiye etmiyorum bu ilacı o yüzden ama işe yaradı. Bana 3 gün süreceksin 3 günde bitireceksin dedi doktor ama bu losyon artınca ben de 1 hafta boyunca kullandım daha sonra bazı kaşımalar devam etti ama o cinsel bölgedeki kaşınma geçince diğerleri de yavaş geçti yani bu kaşınmaların toplam geçme süresi yaklaşık 1 ay falan sürüyor onun dışında losyon bittikten sonra kullandığım giydiğim tüm kıyafetleri ve benzeri şeyleri temizledik kıyafetleri 60°de çamaşır makinesinde yıkadık. Ama benim için asıl kötü olan şey bu uyuz bittikten sonra o dediğim xabion losyonunun kokusu kıyafetlerime bulaşmıştı ne kadar yıkasam da uzun süre geçmedi o yüzden bu losyonu pek tavsiye etmiyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor gelirse de söylerim. Size büyük geçmiş olsunlar diyor ve en kısa zamanda bu uyuz hastalığından kurtulmanızı diliyorum.

Ben uyuzu devlet yurdunda bir uyuz arkadaştan kapmıştım (aslında tam emin değilim ama yurtta uyuz olan o dönem çok kişi vardı) ve belirtiler ilk birkaç haftada falan başladı böyle gece yarısı 4'te 5'te uyanıp özellikle bazı bölgelerimde çok kaşıntılar oluyordu sonra doktora gittik ve uyuz olduğumu öğrendik iğrenç bir süreçti cidden daha sonra xabion adında bir losyon verdiler onu alıp sürdüm. Kokusu çok kötüydü ben pek tavsiye etmiyorum bu ilacı o yüzden ama işe yaradı. Bana 3 gün süreceksin 3 günde bitireceksin dedi doktor ama bu losyon artınca ben de 1 hafta boyunca kullandım daha sonra bazı kaşımalar devam etti ama o cinsel bölgedeki kaşınma geçince diğerleri de yavaş geçti yani bu kaşınmaların toplam geçme süresi yaklaşık 1 ay falan sürüyor onun dışında losyon bittikten sonra kullandığım giydiğim tüm kıyafetleri ve benzeri şeyleri temizledik kıyafetleri 60°de çamaşır makinesinde yıkadık. Ama benim için asıl kötü olan şey bu uyuz bittikten sonra o dediğim xabion losyonunun kokusu kıyafetlerime bulaşmıştı ne kadar yıkasam da uzun süre geçmedi o yüzden bu losyonu pek tavsiye etmiyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor gelirse de söylerim. Size büyük geçmiş olsunlar diyor ve en kısa zamanda bu uyuz hastalığından kurtulmanızı diliyorum.
Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için kendi durumumda şu;
Hocam benim oda arkadaşım uyuz çıktı çocuğu odadan postaladık gideli yaklaşık 4 hafta oldu çocuğu yolladıktan hemen sonra doktora gittik doktor(ki bir aile hekiminden öğrendiğim kadarıyla şehrin uyuz salgını olaylarına bu hoca bakıyormuş çok tecrübeliymiş)dermotoskopla karnıma ve bacağıma bakıp hiç bir şey olmadığını söyledi ondan sonra ben bir hafta sonra tekrar gittim bu seferde sadece karnıma dermotoskopla baktı ve bir şeyimin olmadığını söyledi ondan sonra biraz soru yağmuruna tuttum en son hocam insanlar selam veriyor temasta etmek istemiyorum ne yapmam lazım dedim adamda sinirlendi bak dedi sende hiç bir şey yok dedi olsa görürdüm dedi temas et hatta istersen her yerlerine temas et hiç bir şey olmaz dedi. Hocam yaklaşık dediğim gibi 4 hafta geçti şiddetli kaşıntı falanda yok fakat bir türlüde emin olamıyorum. Ben tam olarak ne zaman rahat edebilirim hocam bazılarında belirtiler daha uzun süre sonra görülebiliyormuş sanırım o yüzden tam rahat olamıyorum.
Hocam bu arada bu kadar endişeli olmamın sebebi bu çocuğun ranzamın alt kısmında yatması benimde onun üst kısmında yatmam.

Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için kendi durumumda şu;
Hocam benim oda arkadaşım uyuz çıktı çocuğu odadan postaladık gideli yaklaşık 4 hafta oldu çocuğu yolladıktan hemen sonra doktora gittik doktor(ki bir aile hekiminden öğrendiğim kadarıyla şehrin uyuz salgını olaylarına bu hoca bakıyormuş çok tecrübeliymiş)dermotoskopla karnıma ve bacağıma bakıp hiçbir şey olmadığını söyledi ondan sonra ben bir hafta sonra tekrar gittim bu sefer de sadece karnıma dermotoskopla baktı ve bir şeyimin olmadığını söyledi ondan sonra biraz soru yağmuruna tuttum en son hocam insanlar selam veriyor temasta etmek istemiyorum ne yapmam lazım dedim adamda sinirlendi bak dedi sende hiçbir şey yok dedi olsa görürdüm dedi temas et hatta istersen her yerlerine temas et hiçbir şey olmaz dedi. Hocam yaklaşık dediğim gibi 4 hafta geçti şiddetli kaşıntı falan da yok fakat bir türlüde emin olamıyorum. Ben tam olarak ne zaman rahat edebilirim hocam bazılarında belirtiler daha uzun süre sonra görülebiliyormuş sanırım o yüzden tam rahat olamıyorum.
Hocam bu arada bu kadar endişeli olmamın sebebi bu çocuğun ranzamın alt kısmında yatması benim de onun üst kısmında yatmam.

Derdinizi anlıyorum ama eğer doktor dediyse yüksek ihtimalle doğrudur zaten eğer hala şüpheleniyorsanız size iki şey sölyeyeceğim:
Birincisi siz uyuz değilsiniz diye düşünüyorum çünkü bu kaşıntının sebebi psikolojik kaşıntı olabilir. Alt ranzanızdaki çocuğun uyuz olması buna sebebiyet verebilir. İkincisi eğer hala emin değilseniz gidip başka bir doktora görünebilirsiniz. Ve ayrıca diğer oda arkadaşlarınız da da uyuz belirtisi var mı?

Derdinizi anlıyorum ama eğer doktor dediyse yüksek ihtimalle doğrudur zaten eğer hala şüpheleniyorsanız size iki şey sölyeyeceğim:
Birincisi siz uyuz değilsiniz diye düşünüyorum çünkü bu kaşıntının sebebi psikolojik kaşıntı olabilir. Alt ranzanızdaki çocuğun uyuz olması buna sebebiyet verebilir. İkincisi eğer hala emin değilseniz gidip başka bir doktora görünebilirsiniz. Ve ayrıca diğer oda arkadaşlarınız da da uyuz belirtisi var mı?
Hocam hiç birimizde belirti yok(bu uyuz çıkan hariç zaten yurt müdürümüz direkt memlekete yolladı onu doktorda uyuz dediği için)kaşınan olursada normal kaşınıyor mesela ben zaten önceden de hafif kaşınan birisiydim ki şiddetli hiç kaşınmam hâlâ öyleyim şiddetli bir kaşıntım yok bazen çok az kaşınırım birde akşamları hiç kaşınmadan rahat rahat uyuyabiliyorum sadece bu konular odada konuşulunca kaşınıyorum ve tedirgin oluyorum çünkü finaller bitince memlekete dönecem aileme falan bulaşır diye korkuyorum.

Hocam hiç birimizde belirti yok(bu uyuz çıkan hariç zaten yurt müdürümüz direkt memlekete yolladı onu doktorda uyuz dediği için)kaşınan olursada normal kaşınıyor mesela ben zaten önceden de hafif kaşınan birisiydim ki şiddetli hiç kaşınmam hâlâ öyleyim şiddetli bir kaşıntım yok bazen çok az kaşınırım birde akşamları hiç kaşınmadan rahat rahat uyuyabiliyorum sadece bu konular odada konuşulunca kaşınıyorum ve tedirgin oluyorum çünkü finaller bitince memlekete dönecem aileme falan bulaşır diye korkuyorum.
Tamam bu psikolojik belirti sizde yok birşey. Emin olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı