Uzağı görememek ve bulanık görme

Sefplase

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5700X3D CPU / MSI B550-A-PRO ATX Anakart /Gigabyte RTX 3070 Eagle GPU / Kingston Fury 2x8 3600Mhz DDR4 RAM / Kingston 500GB 2200-1700 M.2 SSD / Patriot Burst 960 GB SATA SSD / KIOXIA Exceria G2 1 TB M.2 SSD / Corsair Spec-Delta Kasa-Custom Mesh Ön Panel / MSI A750GL 750W 80+ Modüler PSU / Asus TUF VG24VQ VA - Lenovo R25I-30 IPS Monitör / Razer Barracuda X Kulaklık / Ajazz AJ159 Pro Mouse / Akko PC98B Plus Black and Gold Klavye.
Arkadaşlar son zamanlarda çıkan birkaç göz sorunum var. Doktora gideceğim ama en erken ayın 30'unda gidebiliyorum. Sizin de tavsiye ve yorumlarınızı beklerim. Trafikte 30-50 metre ilerideki aracın plakasını okuyamıyorum. Işıkların etrafında değişik bir bulanıklık, yansıma oluşuyor. Gökyüzüne baktığımda parlak küçük ve siyah noktalar oluşuyor. Ve yaz başladığından beri çok bilgisayar başındayım. Yorumlarınızı beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Sorunların tamamı bende de var ve ben astigmatmışım. Aslında kendimi miyop sanıp gitmiştim ama astigmat olduğum ortaya çıktı. Ama o parlak ve siyah noktalar, gözlüğü taktığımdan sonra da geçmedi. O büyük ihtimal başka bi şey.

Astigmat var sende sanırım bulanık görürsün ve ilerdeki şeyi seçemezsin özellikle akşamları görüşünde azalır. Yani karanlıkta daha az görürsün. Gözlük kullanmalısın doktora gidene kadar da özellikleri geceleri yolculuk etmekten sakın bence.

Etkileri
  • Bulanık görme
  • Geceleri görüş azlığı
Astigmat ile birlikte miyop olma durum var bi de ki çok sıkıntı bir şeydir. Uzağı görmezsin, karşıda mesela biri gelir anlamazsın kim geldiğini falan.

Etkileri
  • Bulanık görme x2 ( Özellikle uzağı)
  • Geceleri görüş azlığı

Not: Doktor olmadığımdan kendi yaşadığım tercübelerim ve okuduklarıma göre böyle. En kısa süre de doktora gitmeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar son zamanlarda çıkan birkaç göz sorunum var. Doktora gideceğim ama en erken ayın 30'unda gidebiliyorum. Sizin de tavsiye ve yorumlarınızı beklerim. Trafikte 30-50 metre ilerideki aracın plakasını okuyamıyorum. Işıkların etrafında değişik bir bulanıklık, yansıma oluşuyor. Gökyüzüne baktığımda parlak küçük ve siyah noktalar oluşuyor. Ve yaz başladığından beri çok bilgisayar başındayım. Yorumlarınızı beklerim.
Öncelikle bilgisayar göz bozmaz, ki bu kanıtlanmıştır araştırabilirsin he hadi bozsa bile GEÇİCİ olarak gözü bozar, yorar, kaşındırır. Bunun bilgisayarla ilgili olacağını sanmıyorum. O sorun bende de vardı hatta 10-20 metre ötedeki arabanın plakası çok bulanıktı ancak sonradan kendi kendine düzeldi ama yinede sen bi doktora görün, farklı sonuçlar çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı