Uzağı görememek ve bulanık görme

Acilen deyip adamı strese sokmayın beyler. Gözüne hasar aldıysan, retina yırtılması vardır bu dekolmana ilerler dekolman olustuktan sonra ameliyat olmazsan korluge kadar gider. Bir diğer ihtimal, retinadaki vitreus sivin birikmistir bu operasyonla boşalıyor bu arada uçuşan cisim için konuşuyorum. Onun haricinde muhtemelen astigmatsin, hatta kapalı ama isikli ortamlarda ışığın dağıldığını goremedigini hissediyorsan net astigmatsin pencere kenarlarini falan sacilmis olarak görmek buna dahil. Acele etme ayin 30'unda detaylı göz muaynesi yaptir. Bu arada, kansızlık vs varsa, ki bu bende var arada kıvılcımlar görüyorum tansiyona bağlı olarak.
 
Astigmatsındır muhtemelen. Doktora gidersen o sana söyler acilen diye bir şey yok ben 1 buçuk senedir göz kontrolüne gitmiyorum muhtemelen göz numaram biraz büyüdü ama hala rahatım normalde 6 ayda bir gitmen gerekiyor kontrole. Ayın 30'unda gidebilirsin acilen gitmene gerek yok. Senelerdir gözlük kullanıyorum. Bu arada bilgisayar oynamak göz bozukluğuna sebep olmaz. Günde 10 saat bilgisayar oynadığım dönemlerde göz kontrolüne gittiğimde numaramın azaldığını öğrenmiştim. Merak etme yani bilgisayar sıkıntı değil 15 gün sonra göz doktoruna git acilen diye bir şey yok.
 
Çok Teşekkürler yorumlarınız için. Ama şu göz önüne gelen cisimler böyle ışık ççakması tarzı değil. Yani ışık çakmasını biliyorum kıvılcım şeklinde olur. Ama benimki çok minik ve anlık gelip giden şeyler. Gözümü hareket edince gidiyorlar. Sizce acilen gideyim mi yoksa randevumu alıp gün mü bekleyeyim.
 
Çok Teşekkürler yorumlarınız için. Ama şu göz önüne gelen cisimler böyle ışık ççakması tarzı değil. Yani ışık çakmasını biliyorum kıvılcım şeklinde olur. Ama benimki çok minik ve anlık gelip giden şeyler. Gözümü hareket edince gidiyorlar. Sizce acilen gideyim mi yoksa randevumu alıp gün mü bekleyeyim.
Gözüne darbe aldin mi?.
 
Bir kaç kere çok sert olmasa da almıştım. Ama iki gözümde de bu sorunlar var. Yani şöyle diyeyim, ışık çakması olayı böyle belirgin bir şekilde beyaz uçuşan yıldız şeklinde şeylerin gelip gitmesidir. Benim ise öyle değil. Yani duvara bakarken sanki orada çizgi çizgi bir şeyler oluyor ve çok küçük, parlak noktalar saliselik gelip gidiyor. Daha önceden ışık çakması yaşadım. Onun gibi bir şey değil. Endişe edilecek bir şey ise bir şekilde daha erken gitmeye çalışacağım ama randevu yok.
 
Kanka, moralini bozma ama bendede öyleydi sonradan arttı. Tabii, 5-6 yıl içinde. Alabiliyorsan erken al randevuyu yoksa sıkıntı yapma. 15 gün içinde artmaz.
 
15 gün sonra gideiym bari. Yoksa İstanbul'da başka türlü randevu yok. Çok teşekkürler cevabın için.
Arkadaşlar bu gün göz doktoruna gittim astigmat çıktı. Şu göz önüne gelen cisimler için ise başka bir gün uzun uzun muayene edecek damla damlatıp. Vakti olmadığı için edemedi. Önerileriniz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı