Çözüldü Uzak modemden bilgisayara iç tesisat ile internet aktarmak mümkün müdür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

acılıgong

Hectopat
Daha fazla  
Modem odama çok uzak bir konumda bulunuyor CAT 6 kablo çekmek istemiyorum, odamda 2 kablolu telefon tesisatı var PowerLine mantığı ile bu kablodan bilgisayara internet aktarmanın bir yolu var mı? Modemi odama taşıyabiliyorum ama odam en uç noktada olduğu için evin genelinde Wi-Fi çekmiyor. CAT 6 soketi olan prize takılan menzil genişleticiler ile bağlasam performans nasıl olur? Önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
RJ45 1, 2, 3 ve 6. pinlerine telefon kablosunu takarsan internet verir.

Ama o telefon kablosu modemin olduğu odaya gidiyor mu bakmanız lazım. Biraz uğraştırır ve pek sağlıklı olmaz ama işinizi görür.
4 pin kullanarak internet çekme işini denedim modemden direkt PC'ye 4 pin ile çekince sorunsuz bağlanıyor ancak iç telefon tesisatını kullanınca bağlı değil ya da bağlı internet yok diyor yani internet bağlantısını bir türlü sağlayamadım, iç tesisattaki kablolar ince tel tel bakır değil de tek bir kalın kablo ve sarı bakır gibi değil de gümüş renginde acaba tesisattaki kablo internet aktarımı için uygun değil mi? Tesisatta herhangi bir kopukluk yok elektrik verdim sorunsuz karşı taraftan alabiliyorum ama interneti alamıyorum, yani anlayacağınız sorunu çözemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı