Uzaktan erişimi yapılmasını nasıl engelleyebilirim ?

Adsız Adam

Hectopat
Merhaba arkadaşlar öncelikle güvenlik ile ilgili olduğunu düşünerek konuyu buraya açtım yanlışsa taşınmasını rica ederim.

Çalıştığım iş yerinde ki tüm bilgisayarlar için işten ayrılan tekniker sebebiyle IP yada yardımcı uygulamalar (teamviwer vb.) uygulamalardan erişimi tamamen kapatmam gerekiyor. Bilgisayarlardaki tüm teamviewerları kaldırdım.

Bilgisayarım->özellikler-> gelişmiş sistem ayaları> uzak sekmesinden uzak bağlantıya izin ver tikini kaldırıp bu bilgisyara uzaktan bağlantıya izin verme sekmesini işaretledim. Tüm bilgisayarlarda bunun dışında telnet engellemesi falan var. İnternette bunları da uygulamalı mıyım? Ya da önerebileceğiniz alternatifler nelerdir? Bağlantıları engellemem için...

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten yapılacakları yapmışsın. Ağ sahibi kim ise yine de istediği gibi bağlanabilir bunu zaten engelleyemezsin. Bu kadar şüpheye gerek yok. Bir IS kurup güvenlik duvarından kontroller sağlayabilir kısıtlama getirebilirsin. Ancak bu kadar abartıya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı