Uzaktan Grafik Tasarım veya Bilgisayar Programcılığı okunur mu?

Ardarsln7

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
Tercih dönemindeyim ve iki bölüm arasında kararsız kaldım: Grafik tasarım ve bilgisayar programcılığı. Bu bölümleri uzaktan ya da açıktan okumayı düşünüyorum çünkü bazı ailevi ve özel sebeplerden dolayı sıralamamı anca 870b yapabildim ve açıkçası mezuna kalma gibi bir şansım da yok şu an.

Uzun süredir Blender kullanarak 3D modelleme yapıyorum, ayrıca Photoshop ve After Effects gibi programlarla da aktif şekilde uğraşıyorum. Küçüklüğümden beri grafik tasarım ve dijital içerik üretimiyle ilgiliyim. Hatta bir dönem Unity ile projeler geliştirip basit kodlar da yazdım. Yani tamamen sıfır değilim, elim alışkın bu konulara.

870 bin sıralama yaptım. Aslında hedefim Ankara beyazıt'ta çok boyutlu modelleme ve animasyon bölümünü okumaktı ama maalesef sıralamam yetmiyor. Bu yüzden daha ulaşılabilir ve kendimi geliştirebileceğim bir bölüm arayışındayım.

Ama yine de bu bölümler uzaktan ya da açıktan okunarak gerçekten verimli bir şekilde öğrenilebilir mi diye merak ediyorum. Sizce sektöre girerken dezavantaj yaşar mıyım? Diploma almak istiyorum ama asıl hedefim gerçekten öğrenmek ve kendimi geliştirmek.

Fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Udemy kurs izlemekten farkı yok diploma hiç işe yaramıyor uzaktan arkadaşım 30 yakın yere başvurdu red yedi sonra gitti seneye tekrar girdi iyi bir sıralama yapıp YTÜ okuyor karar senin freelancer olarak çalışırsın ancak.

Merhaba @Ardarsln7. 2 yıllık Grafik Tasarımı ile 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı farklı bölümler. 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile Bilgisayar Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi bölümlere geçme imkânınız varken 2 yıllık Grafik Tasarımı bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, ve İletişim ve Tasarımı gibi bölümlere geçme imkânınız var. İlgi alanınız hangi bölüme daha fazlaysa onu tercih edebilirsiniz ama 1 bölümü Uzaktan Öğretim veya Örgün Öğretim okurken diğerini Sınavsız İkinci Üniversite ile Açık Öğretimde de okuyabilirsiniz diye biliyorum.

Merhaba @Deli1Yürek. Öncelikle arkadaşınızın başta yaşadığı duruma üzüldüm. Eğer özel değilse hangi 2 yıllık bölümü bitirmişti, ve sonra YKS'ye yeniden çalışıp YTÜ'de hangi bölümü kazanmıştı?

Merhaba @Ardarsln7. 2 yıllık Grafik Tasarımı ile 2 yıllık bilgisayar Programcılığı farklı bölümler. 2 yıllık bilgisayar Programcılığı bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile bilgisayar Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi bölümlere geçme imkânınız varken 2 yıllık Grafik Tasarımı bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, ve İletişim ve Tasarımı gibi bölümlere geçme imkânınız var. İlgi alanınız hangi bölüme daha fazlaysa onu tercih edebilirsiniz ama 1 bölümü Uzaktan Öğretim veya Örgün Öğretim okurken diğerini Sınavsız İkinci Üniversite ile Açık Öğretimde de okuyabilirsiniz diye biliyorum.

Merhaba @Deli1Yürek. Öncelikle arkadaşınızın başta yaşadığı duruma üzüldüm. Eğer özel değilse hangi 2 yıllık bölümü bitirmişti, ve sonra YKS'ye yeniden çalışıp YTÜ'de hangi bölümü kazanmıştı?

Evet hocam benim de düşüncem o yönde aslında tasarıma çok daha fazla ilgim var grafik tasarım okuyup 4 yıllığa tamamlamak isteğim lakin kontenjanlar çok fazla düşük olduğu için sıkıntı çıkarır mı diye düşünmüyor değilim.

Evet Hocam, benim de düşüncem o yönde. Aslında tasarıma çok daha fazla ilgim var, 2 yıllık Grafik Tasarımı okuyup 4 yıllığa tamamlamak isteğim lakin kontenjanlar çok fazla düşük olduğu için sıkıntı çıkarır mı diye düşünmüyor değilim.
Dikey Geçiş Sınavında bu sene ilk kez kontenjanlar tercih döneminde açıklanacakmış (daha önce böyle bir şey yapıldı mı bilmiyorum) ama Dikey Geçiş Sınavına biraz düzenli çalışıldığında 4 yıllık Grafik Tasarımı veya Grafik Tasarımına yakın olan 4 yıllık bölümleri kazanmak mümkün diye düşünüyorum.

Dikey Geçiş Sınavında bu sene ilk kez kontenjanlar tercih döneminde açıklanacakmış (daha önce böyle bir şey yapıldı mı bilmiyorum) ama Dikey Geçiş Sınavına biraz düzenli çalışıldığında 4 yıllık Grafik Tasarımı veya Grafik Tasarımına yakın olan 4 yıllık bölümleri kazanmak mümkün diye düşünüyorum.

Büyük ihtimal grafik tasarım yazıp 4 yıllığa tamamlamaya çalışacağım teşekkür ederim hocam yorumunuz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı