Uzaktan Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisansı Yapma

Öne çıkardığım falan yok. Spoiler'lı mesajıma bak. Okula gitmek şart. Geçmiş konularda denk gelirsen görmüşsündür. Okul okuyunda da mühendis olmuyorsun. Onlara da bir şey demek lazım. Zaten senin suçladığın gibi düşünsem kendim mühendislik okumam.

Dediğim gibi söylüyorsun demek argüman değil. Nerede söylemişim yurtdışında da herkes diplomasız çalışıyor diye?
 
Hocam keşke bu kadar gerilmeseydiniz zaten diplomayı yüksek lisans yolu ile alacağım eğer alesten 80 üzeri alabilirsem kendi üniversitemde bilimsel hazırlık ile birlikte alacağım hem geçmişteki eksikleri de kapatıp kendimi eşitlemiş olurum. Alamazsam da tezsiz olarak yapacağım
 
Sizin açınızdan sıkıntı yok.
 
Tezli yüksek lisans, daha çok akademisyenlik hedefi olan insanlara sunulan bir programdır, kontenjanı çok daha az olduğu gibi kişiyi alırken de ince eler sık dokurlar.

Tezli yüksek için alakalı bir bölümden mezun olmuş olmanızı beklerler. Yüksek lisans yapmak için alakalı bir bölümden mezun olmanızı beklerler. Aynı fakültenin alakalı bir bölümü oluyor bu, yani atıyorum Felsefe yüksek lisansı için Edebiyat Fakültesinin Psikoloji, Sosyoloji vb. bölümlerinden mezun olmanızı beklerler, çünkü bu bölümlerin kendi aralarında pek çok ortak dersi vardır. Bilimsel hazırlık derslerini siz seçemezsiniz, akademik bir kurul önerir, der ki bu arkadaşın şu şu lisans derslerini kesinlikle bilimsel hazırlık kapsamında alması lazımdır.

Yazılım mühendisliği için de muhtemelen bilgisayar, yazılım, elektrik elektronik vb. bir bölümden mezun olmanızı beklerler, makine, inşaat vb. mühendisiyseniz falan bölümünüz çok alakasız diye geri çevirirler. Tezsiz yüksek lisans biraz daha fasulyeden kabul edilir, her isteyen başvurabilir, bilimsel hazırlık yoktur, herkes başvurup herkes bitirebildiği için de akademik olarak önemi yoktur diye biliyorum. İş hayatında ise kurumsal bazı firmalar yöneticilik pozisyonları için en azından yüksek lisans mezunu olma şartı koştukları için uzaktan, yani çalışma hayatınıza etki etmeden, tezsiz bir şekilde temsili bir eğitim alınır, böylece yöneticilik pozisyonlarına başvurabilmeye başlarsınız.

Siz tabi gene araştırın ama tezli/tezsiz için böyle bir fark var diye biliyorum.
 
Hocam hayır yıldız teknik üniversitesinde işler düşündüğünüz gibi yürümüyor. Sanat ve Tasarım Fakültesi mezunuyum Kendim hali hazırda yüksek lisans yapıyorum müzik ve sahne sanatları alanında aramızda ziraat mühendisi bile var. Yıldızın alan dışı kontenjanları yüksek ve sizi alırken ales notunuza giriş sınavınıza (yazılı sınav) ve ortalamanıza bakıyorlar alan dışı olanlar için diğer tüm bölümler yazıyor yani girebiliyorum Ayrıca yıldızda bilimsel hazırlık var zaten aslında bilimsel hazırlık olması sebebi ile öncelikle tezli yapmak istiyorum ben bölümümü birinci olarak bitirdim aslında direkt olarak sınavsız girebilme hakkım vardı istediğim herhangi bir bölümün yüksek lisansına fakat ales puanım olmadığı için giremedim.
 
Mühendislik için alan dışı yüksek lisans biraz farklı işliyor olmalı, siz gene araştırın.
 
Mühendislik için alan dışı yüksek lisans biraz farklı işliyor olmalı, siz gene araştırın.
Hocam şeyden biliyorum alan dışı sayılabilecek bölümler listesi var kabul almak gereken. Mesela mekatronik mühendisliğinde yüksek lisans yapmak isteyen birisi için alan dışı bölümler sayılı fakat bilgsiayar mühendisliğinde Tüm Alan Dışı bölümler ibaresi yer alıyor Yıldız bu konuda insanları çok sınırlamıyor sanırım bilimsel hazırlık da sunduğu için hatta alan dışı biri elektronik yüksek lisansı bile yapabiliyor Hatta şöyle söyleyeyim genellikle alan dışı kontenjan 5 iken çoğu bölümde bilgisayar mühendisliğinde 17
 

Ben masteri bounda yaptim, muhendis olmayan yoktu ama bilgisayar muhendisi degildi herkes. Bilg. temeli olmayanlar icin ekstradan dersler vardi. ( DB, network vs ) Diger okullarda nasil bilmiyorum.

Muhendislik fakultesi disinda alip almadiklarini bilmiyorum ama bana gore 4 sene muhendislik okumayan birisi zaten 2 senede mastera kabul alsa bile bitiremez.
 
Hocam cevabınız için teşekkürler Yıldızda da aynı şekilde bilimsel hazırlık dersleri mevcut. Mühendislik fakültesi dışında da alıyorlar ayrıca bitirip bitiremeyeceğim bana kalmış bir mesele bu konuda bitiremezsiniz tarzı bir fikri çok kabul edemiyorum çünkü bu benim ne kadar çalıştığım ile alakalı bir konu gecesini gündüzüne katarak çalışan biri eninde sonunda bitirir 33 yaşından sonra tıp fakültesi kazanabilenler var
 

Dediklerim seni demotive etmesin, benim icin master cok zor gecti. Ayni anda calisiyordum da. Muhtemelen bu yasimda bir daha baslasam bitiremem. Bana zor gelen sana zor gelecek diye bir sey yok ama ben de kendi tecrubeni soyluyorum yalnizca.

Bu arada benim kazmaligim, bu konuyu tumuyle grad egitimi uzerine kurulu zannediyordum. Forumda donen baslik tasima dolaplarinin bir sonucu olsa gerek ki burada "diplomasiz yazilimci olunur mu" mevzusu da varmis.

Evet olunur, ama diplomali daha iyi olunur.

Hatta benim soyle bir hipotezim de var, cok basarili alayli bir yazilimci arkadasi zaman makinesine tepistirip zorla fakulteye gondersek ayni yasa geldiginde daha basarili olmus olur. Bu alandaki egitim kesinlikle kisiye bir seyler katiyor, muhendisliklik egitimi almadan gerek yok diyenler neyi bilmediklerini bilmiyorlar sadece.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…