Uzaktan Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisansı Yapma

Aslında sormak istediğim herhangi bir yazılım firmasında çalışıp çalışmadığınızdı Ya da başvuru yaptıysanız mülakat aldınız mı?
Microsoft üzerinde almış olduğum sertifikam mevcut ve otomasyon firmasında BackEnd Developer olarak çalıştım evet, 2 sene önceydi.

Arkadaşlar 4 senelik bilgisayar bilimleri okudum tabii ki okumak gibi bir seçenek varken bunu yapmamak kötü bir şey ama gittiğim çoğu yer bunun konusunu dahi açmadı yüzeysel sorular sorulduğu nadirdir genellikle deneyime, algoritma üretme yeteneğime Debug çözümleme gibi problemler yönelttiler. Tavsiyem okuyabiliyorsanız okuyun okuyamıyorsanız büyük bir problem değil.

Üniversite diplomam yok, babamın bir yılda kazandığı parayı bir ayda kazanıyorum. Türkiye için konuşuyorsan büyük ölçüde haklısın. Yurt dışı hakkında hiçbir fikrin yok ama ona eminim.

Bu dediğin diploma ya da üniversite alakalı bir şey değil eğer insanın hoşuna gidiyorsa veya hevesi varsa zaten öğrenir anlar ama bu diploma olmadan iyi şeyler çıkacak diye bir şey yok eğer merak istek %50 ise diploma okulda %50 yani heves istek diploma profesyonel olmak için yeterli.

Kendi yakın çevremden baz alarak söyledim zaten.

Peki cidden fark yaratıyor mu? Sizin çevrenizdekileri baz alarak?

Okulu bitirip Master için yurt dışına giden biri okulda CV olarak birkaç üniversitede eğitim görevlisi olarak çalıştı ve özel kurslarda eğitim verdi freelancede çalışıyordur illaki.

Bu dediğin diploma ya da üniversite alakalı bir şey değil eğer insanın hoşuna gidiyorsa veya hevesi varsa zaten öğrenir anlar ama bu diploma olmadan iyi şeyler çıkacak diye bir şey yok eğer merak istek %50 ise diploma okulda %50 yani heves istek diploma profesyonel olmak için yeterli.
Hiçbir şey anlamadım yazıdan.

US icin isleri cok kolaylastirir. Bodrum katinda soguk fuzyon yapan bir alayli degilseniz vize alip gitmeniz zor.

"Equivalence to completion of a college degree. For purposes of paragraph (h)(4)(iii)(C)(4) of this section, equivalence to completion of a United States baccalaureate or higher degree shall mean achievement of a level of knowledge, competence, and practice in the specialty occupation that has been determined to be equal to that of an individual who has a baccalaureate or higher degree in the specialty and shall be determined by one or more of the following"

Genel olarak muhendislik egitimi almamis birisiyle bunu almis insan arasinda fark olacaktir, eger iyi bir okuldan bahsediyorsak. Bu durumun sirketler de elbette farkinda.

Ancak ortamlarda yapilacak CS islerinin tamamini yapmak icin universite mezunu olmaya gerek yok, bunun da sirketler farkinda. O yuzden alayli olarak da gayet guzel paralar kazanir, takilirsiniz.

Tavsiyem "bizim amcaoglu lise mezunuydu simdi milyoner oldu" ornekleriyle gaza gelmeyin. 1000 tane amcaoglundan 1 tanesi oyle yapar. Benim 20 kisilik sinif arkadasimin 17 tanesi yurt disinda simdi.

Eğer hevesin varsa öğrenirsin mantıklı şekilde yaparsın programcılığı ama kurumsalda çalışamazsın
Hevesi olupta okul okumayanda yok ama diploma olmadan hevesle %50 başarılı olursun bu.

Üniversite diplomam yok, babamın bir yılda kazandığı parayı bir ayda kazanıyorum. Türkiye için konuşuyorsan büyük ölçüde haklısın. Yurt dışı hakkında hiçbir fikrin yok ama ona eminim.

Yurt dışında da diplomasız çalışan algısı tamamen yıkılmadı. Hala büyük şirketlerde CS diploması şartı aranıyor iş ilanlarında. Yani evet bu durum Türkiye’de daha katı ama yurtdışında da herkes diplomasız çalışıyor kafası yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı