Uzatma kablosuna takılmış uzatma kablosuyla klima çalıştırmak

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
Odamda tek bir adet duvar prizi var, binanın ve evin genel elektrik hattı, sigortası vs. sağlam. 6 senedir 6'lı bir uzatma ile laptop-kasa vs. kullanımlar yaptım hiç sorun yaşamadım.

Taşınabilir bir klima satın aldım, yatağımın yerini vs. değiştirdim ve prize erişimim kesildi.

Elimde iki seçenek var,
Daha uzun bir monitör kablosu satın alarak mevcut uzatmayı 1 metre kadar ileri taşıyacağım ve klimayı mevcut uzatmaya bağlayacağım. İkinci uzatmayı sadece telefonumu şarj etmek ve aydınlatmam için kullanacağım.

Ya da mevcut uzatmaya ek 2 metrelik bir ikinci uzatma bağlayıp klimayı, telefonumu ve aydınlatmamı ikinci uzatmaya takacağım.

Laptop(adaptör), monitör, mac, telefon, aydınlatma. Bunların harcayacağı hesaplamalarım sonucu maksimum 370W.
Klimanın maksimum tüketimi resmi kaynaklarca 800W olarak belirtilmiş. YouTube yorumlarında da 750W civarı anca tüketebileceği söyleniyor.

Özetle, iki uzatma kullanılarak toplamda maksimum 1200W'lık bir anlık tüketim yangın, erime gibi riskleri oluşturur mu? Ve yukarıda bahsettiğim seçeneklerden hangisi daha sağlıklı olur, ya da fark etmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
1200W tam bir şey olmaz ama siz yine de taktığınız uzatmalarına üzerine bakın kaç Ampere kadar diye büyük şhtimal 16 amperdir.
Değerlere baktım, 760W civarı kullanıyor klima. O nedenle pek sorun olacağını sanmam. Ne olur ne olmaz diyerek prizleri birbirine uzak taktım ısınmaya karşı. Uzatma ve klima kablolarında da bir hamurlaşma vs. gözlemlemedim.

Merhaba. Bu konuda çekilen yüklerin watt toplamıyla (1200 watt) çoklu, uzatmalı prizlerin etiket değerlerini karşılaştıracaksınız. En az 10 A, 220 V etiket değeri her iki çoklu, uzatmalı prizde yazılı ise bu konuda herhangi bir sıkıntı olmaz, her ikisini ardı ardına bağlayıp 1200 watt gücü çekerek (1200/220 amper yaklaşık 5.5 A çeker) 10 A, 220 V veya 16 A, 220 V etiketli ve bilinen markalı çoklu uzatmalı prizlerle bu gücü güvenle çekerek kullanırsınız.

Ancak markası hiç bilinmeyen (!) ve iç kablo kesiti belirsiz (!) (korsan, fason) olan çoklu, uzatmalı prizlerle 1200 watt gücü evdeki topraklı prizlerden çekerek kesinlikle kullanmayın. Kolay gelsin.,

Technopat Haberler

Geri
Yukarı