Uzaylılar var mı?

Eğer varsa ne olacak? Olmasa ne olacak? Sorular sorulsa daha mantıklı olacak.

Benim düşündüğüm elbet dünyadan başka bir gezegenlerde yaşama faaliyeti vardır.
 
Gelişmemiş medeniyet yani biçimsiz veya şekilsiz yaratıklar, canlılar bence %100 var. Farklı gezegendeki kumun içindeki bakteriler bile yaşam biçimi oluyor. Bakteri veya asalak işte her neyse.

Ama gelişmiş yaşam formlarını, teknolojik olarak bizden kat ve kat üstün, ışınlanma ve lazer teknolojisine sahip canlı biçimlerini diyorsanız orası muamma. Varsa bile galaksiyi geçtim farklı evrendedirler.
 
Allah "alemlerin Rabbi'dir" yani buna bakarak söyleyebiliriz ki, içinde bulunduğumuz güneş sistemi gibi başka sistemler, alemler vardır.
Yani uzaylılar vardır, tabi bu durumda aslında biz de uzaylı oluyoruz.
 
Varsa bile galaksiyi geçtim farklı evrendedirler.
Evren bir tanedir. Var olan her şey evrene dahildir.
Basit bir küme örneği ile açıklarsak;
küme.png

Ev içinde ev olmaz.
 
Su ana kadar kesfedilen trilyonlarca gezegen var, ve bunlar sadece gozlemlenebilir evrende. Samanyolu galaksisinin bir kolunun icindeki kucuk bir yildizin etrafinda donen ve ondadan da kucuk bir gezegeniz. Ve sorunun cevabi evet uzaylilar var. Uzayli dedigimiz ama bir bakteride olabilir ama bizleri heyecanladirmasi gereken sey akilli yasam formlari.
 
Son düzenleme:
@Kemânkeş- Kankam paralel evren mesela. Yazdıklarım ispatlanmış şeyler değil kendi fikirlerimi belirttim ayrıca şuan 1 evrenin olduğunu nereden biliyoruz? Daha dibimizdeki Mars'a zor uydu yolladık galaksimiz hakkında bile bir şey bilmiyoruz daha evrene var bence. Yani evren demeyelim ismine galaksileri içinde tutan uzaysal boşluklar diyelim. Bizim bulunduğumuz boşluğun içinde 2 katrilyon galaksi var diyelim başka boşlukta 150 milyon var... Solucan deliği misali kapılar ile geçiş mümkün. Hepsi varsayım bunların...

Şekilsel izah edeyim fikrimi; (Galaksileri kat ve akt büyütülmüş olarak düşünün. Öylesine çizdim)
Evren.png


Yani evrenler arası geçiş değil de boşluklar arası özel kapılar ile geçiş gibi düşün. Kainat zaten tektir onu biliyoruz. Kainet = Evren diyelim. İçindeki boşluklar da böyle dersek bizden gelişmişler diğer boşluklardaki galaksilerin birinin içindeki gezegen kolonisinde olabilir. Bizim dünyamıza ulaşması belki hiç olmayacak belki de dünya yok olmaya yakın keşfedecekler. Eğer varsalar...

Belki de keşfettiler ve zaten bitik ve yetersiz kaynağın bulunduğu dünyayı umursamadılar...
 

Geri
Yukarı