Uzmanlar neden dengeli dozda yağlı yiyeceklerin kilo aldırmadığını söylemiyor?

Makaleler
12
Uzmanlar ne yapıyor? "Yağlı yiyecekler, abur cuburlar ve şekerli şeyler kilo yapar." diyor. Ama ne kadar yenildiğinde kilo yaptığını söylemiyorlar. Bazıları belirtiyor ama her uzman detaya girmiyor.

Aslına bakarsak bunları yemek kilo yapmaz. Gerekli dozun üzerine çıkarsak yani günlük tüketilmesi gereken kalori miktarını aşarsak kilo yapar. Bir kişi isterse her gün faydalı yağlar ile beslensin kaloriye dikkat ettikçe kilo almaz. Bazı uzmanlar bu konuda bilgi vermiyor. Bu konuyu eleştirmek istedim.

Çoğu insanın besinlerin makro ve mikro değerleri hakkında bilgi sahibi olduğunu zannetmiyorum. Toplumun çoğunluğunu kapsadığı için böyle söylüyorlar muhtemelen. Fakat yine de detay vermeleri daha doğru olur. Ne kadar yenildiğinde kilo yapacağı kişiden kişiye göre değişebilen bir durum olacağı için net bir şey söylemek yine doğru olmayabilir. Bana göre fazla yağlı yiyecekler ve abur cuburlar ile ideal kaloriyi yakalamak pek kolay olmayacaktır. Yanında getirdikleri sindirim, gaz, şişkinlik, halsizlik problemleri de cabası tabi ki. Alması gereken kaloriyi aşmasa bile uzun süreli olarak bu şekilde beslenmenin zararlı sonuçları kaçınılmaz olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı