Uzmanlar: Yağlı yemeyin, kilo alırsınız

Mucosoft

Megapat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
5.523
Makaleler
12
Çözümler
41
Bazı Uzmanlar -> Yağlı yemeyin, sakın bu gibi besinlere bulaşmayın. Yağ dışında özellikle karbonhidratlı besinler tüketmeyin. Çok kilo alırsınız. Aşırı kilo yapar.

Ben -> Her gün karbonhidrat, yağ ve protein ağırlıklı besleniyorum. Kilolu değilim. Bir dakika? Ne? 🤨 Uzmanlar yalan mı söylüyor? 😱

Burada eleştirdiğim kısım uzmanların abartılı konuşmasıydı. Eğer bir günde 2.000 kaloriye kadar makro besinler tüketirsek zaten bunların çoğunu yakmış oluyoruz. Sanki bunlardan azıcık tüketsek bile çok kilo alırmışız gibi konuşanlar var.
 
Böyle kesin ve genelgeçer bilgiler vermeleri çok yanlış. Kişinin bünyesine, metabolizmasına bağlı olan bir şey bence. Ben de sizin gibi yağ, karbonhidrat, protein'i aşırı denilecek seviyede tüketiyorum hatta geç saatlerde bile yiyorum. Fakat neredeyse sağlık açısından risk oluşturabilecek düzeyde zayıfım. Benden az ve saatlerine dikkat ederek yiyen tanıdıklarım var, ne yese vücudunda yer ediniyor. Kimsenin böyle ortaya söylenen sağlık tavsiyelerine kulak asmaması lazım, bir diyetisyene başvurup kişinin kendine özel sağlık tavsiyesi alması optimum sonucu verecektir.
 
Zaten lazım sadece karbonhidratı sağlamak için birkaç dilim.
Birkaç dilim ekmekle insan zayıflar. Bir insan sadece ekmek yerse 250 gram ekmek ile yaklaşık 750 kalori alır. 2 ekmek ile 1.500 kalori eder. Halen günlük ihtiyacın altında. 3 ekmek ile anca kilo alır. Tabii başka bir şey yemezse bu geçerli. Enerjiyi bu şekilde karşılar fakat bağışıklık sistemini güçlendirici besinleri es geçmeyelim. :)
 
Karbonhidrat yemeyin diyor. Yanlış. Az yenmeli. Gerekli miktarda tüketilmeli. Karbonhidrat canlıların 1.dereceden enerji kaynağı. Karbonhidrat yememe gibi bir lüksümüz yok. Ne yapalım serumla mi beslenelim?!
Şu video da bu konuyu anlatıyorlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı