Uzun ömürlü dosya depolama için SSD mi HDD mi alınmalı?

SSD tabii ki ama kaliteli al istersen bütçene göre bulurum.

HDD daha mantıklı olur.

Uzun ömürlü depolama için SSD daha iyi çünkü mekanik parçası yok, daha dayanıklı ve hızlı. HDD ise daha uygun fiyatlı ve büyük depolama alanı sağlar, ama zamanla aşınabilir. Eğer hız ve dayanıklılık ön planda ise SSD tercih edilmeli.
Sadece depolama için kullanılacaksa neden aşınsın ki? 7/24 çalışacak diye bir zorunluluk yok. Resim, video gibi dosyalar için boşuna SSD almaya gerek yok, aynı fiyata 10 kat daha fazla depolama alınabilir.

HDD daha mantıklı olur.

Sadece depolama için kullanılacaksa neden aşınsın ki? 7/24 çalışacak diye bir zorunluluk yok. Resim, video gibi dosyalar için boşuna SSD almaya gerek yok, aynı fiyata 10 kat daha fazla depolama alınabilir.
Evet, doğru söylüyorsun. Eğer sadece resim, video gibi dosyaları depolayacaksan, HDD kesinlikle daha mantıklı. SSD'nin hızlı okuma/yazma hızları daha çok sistem ve programlar için önemli. Sürekli veri yazılmadığı sürece HDD uzun süre dayanır ve çok daha fazla depolama alanı sunar, üstelik fiyatı da SSD'ye göre çok daha uygun.

Şöyle düşünmüştüm, bana HDD daha dayanıklı gibi geliyor. Ben dosyaları bilgisayarda sürekli takılı bırakmak yerine, flash bellek gibi içine atıp söküp kenarda bekletmeyi düşünüyorum. Örneğin güvenlik kamera kayıtları için HDD tercih edildiğini ve hatta güvenlik sitelerinde kayıt için özel HDD (Seagate gibi) satıldığını gördüm. Ama yine de hangisi daha iyidir? Emin olamadım. Bu konuda tecrübeli olanların fikirlerini almak isterim.

Şöyle düşünmüştüm, bana HDD daha dayanıklı gibi geliyor. Ben dosyaları bilgisayarda sürekli takılı bırakmak yerine, flash bellek gibi içine atıp söküp kenarda bekletmeyi düşünüyorum. Örneğin güvenlik kamera kayıtları için HDD tercih edildiğini ve hatta güvenlik sitelerinde kayıt için özel HDD (Seagate gibi) satıldığını gördüm. Ama yine de hangisi daha iyidir? Emin olamadım. Bu konuda tecrübeli olanların fikirlerini almak isterim.
Evet, HDD'yi sürekli takılı bırakmayıp gerektiğinde takmak, uzun ömür için iyi bir fikir. Güvenlik kameralarındaki gibi sürekli yazma yapmıyorsan, HDD dayanıklı olur. Dışarıda saklandığında aşınma riskini azaltırsın. Bu durumda, HDD F/P açısından uygun ve uzun ömürlü bir seçenek olur.

Depolama içinse hdd. 22-23 yıllık hdd lerim var hala taş gibi. Onlar sayesinde arşivlerimi bugüne kadar saklayabildim. Malum hdd daha kırılgan ama veri kurtarmak da bir o kadar kolay. Dediğin gibi gerektikçe takıp çıkaracaksan zaten hiçbişey olmaz. Her marka hdd kullandım hiç sorun yaşamadığım marka Western Digital en kötüsü de Seagate.

Depolama içinse HDD. 22-23 yıllık HDD'lerim var hala taş gibi. Onlar sayesinde arşivlerimi bugüne kadar saklayabildim. Malum HDD daha kırılgan ama veri kurtarmak da bir o kadar kolay. Dediğin gibi gerektikçe takıp çıkaracaksan zaten hiçbir şey olmaz. Her marka HDD kullandım hiç sorun yaşamadığım marka Western Digital en kötüsü de Seagate.

Bu söylediğiniz çok iyi oldu. Hepinize teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı