Uzun süre kullanılmayan laptop açılmıyor

Daha fazla  
RAM
2Gb Ddr2
SSD veya HDD modeli
120Gb HDD
Anakart
Asus x101ch anakart
İşlemci
Intel Atom 1.6Ghz
Merhaba değerli arkadaşlar. Forumda yeniyim, hatam varsa affola.

Yaklaşık 1 yıldır kullanılmayan bilgisayarı bugün açmayı denedim. Bataryası doğal olarak tamamen bitmişti. Şarja taktım, biraz bekledim açılır diye ama şarj ışığı dahi yanmadı sonra bataryayı çıkardım.
Şimdi de batarya yokken prize takılı şekilde çalışıyor ama batarya takılıyken hiç tepki vermiyor.
Ne yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz? Prize takılıyken bataryayı taksam sıkıntı olur mu? ( bu çok mantıklı gelmedi)

Marka/modeli: ASUS eee PC X101ch.

Batarya ölmüş. Uzun süre bekleyen laptopların bataryaları ölür genelde. Batarya takılıyken prize takınca açılmıyorsa batarya üzerinden kısadevre vs yapıyor olabilir, paslanmış veya oksitlenmiş olabilir. Bataryanın girdiği sokette herhangi bir fiziksel hasar, pas, oksit var mı bir bakın.

Eğer sokette problem yoksa batarya üzerinden kısadevre yapıyordur dediğim gibi. Ya yeni batarya alacaksınız ya da bataryasız prizde kullanacaksınız.

Batarya ölmüş. Uzun süre bekleyen laptopların bataryaları ölür genelde. Batarya takılıyken prize takınca açılmıyorsa batarya üzerinden kısadevre vs yapıyor olabilir, paslanmış veya oksitlenmiş olabilir. Bataryanın girdiği sokette herhangi bir fiziksel hasar, pas, oksit var mı bir bakın.

Eğer sokette problem yoksa batarya üzerinden kısadevre yapıyordur dediğim gibi. Ya yeni batarya alacaksınız ya da bataryasız prizde kullanacaksınız.
Herhangi bir paslanma veya oksitlenme yok. Zaten küçük laptop olduğundan çantasında duruyordu. Kısadevre yapması nasıl oluyor ve şarja takılıyken birden bataryayı takmak mantıklı mı?

Herhangi bir paslanma veya oksitlenme yok. Zaten küçük laptop olduğundan çantasında duruyordu. Kısadevre yapması nasıl oluyor ve şarja takılıyken birden bataryayı takmak mantıklı mı?
Şarja takılıyken birden bataryayı takmayın. Eğer kısadevre varsa laptopa da zarar verir bu sefer. Piller içerden şişmiş olabilir bataryada gibi gözüküyor sorun yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı