Uzun süredir devam eden mavi ekran hatası

mehmetaba

Decapat
  • Anakart: H61 M-K
  • İşlemci: i7 2600K.
  • Ekran kartı: 1050 Ti 4 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 10.

Sorunum şu; birkaç aydır birden mavi ekran hatası alıyorum. Bazen hiç olmuyor, bazen dakikada bir oluyor. Ekran kartı değiştim, PSU değiştim, RAM değiştim, bu üçünü değişmeden önce de bu mavi ekran sorunu vardı. Bir türlü geçmedi. Bazen ekran resim gibi donup kalıyor, düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen mavi ekran verip yeniden başlatılıyor ya da tamamen kapanıyor. Son 2 minidump dosyasını ekliyorum, biri bakabilirse çok sevinirim. Bıktım bu sorundan artık. :(

Anlayan bilen kimse yok mu acaba?

@claus

Son düzenleme:
Tamam, sebebi belli işte. SSD'de bir sıkıntı var o zaman. Testi bile tamamlayamıyormuş.

SSD'yi çıkarmış mıydınız? Belki de anakartta, portta, kabloda vs. sorun vardır o zaman. Ya da en başında Memtest yapıp sorun çıkmadı demişsiniz ama RAM'dedir belki de. Dosyaları tekrar açıp bakamıyorum arka planda model sistemin tamamın kullanıyor çünkü, epey kasıyor. Bir konunuzda anakart ve işlemciyi ikinci el aldığınızı söylemişsiniz, belki bunlardan birinde sorun olabilir.

SSD'yi çıkarmış mıydınız? Belki de anakartta, portta, kabloda vs. sorun vardır o zaman. Ya da en başında Memtest yapıp sorun çıkmadı demişsiniz ama RAM'dedir belki de. Dosyaları tekrar açıp bakamıyorum arka planda model sistemin tamamın kullanıyor çünkü, epey kasıyor. Bir konunuzda anakart ve işlemciyi ikinci el aldığınızı söylemişsiniz, belki bunlardan birinde sorun olabilir.

Az önce eski anakartım ve işlemcimi taktım ve yine o SSD'yi taktım format attım kullanıyordum bir şey yoktu sonra ekran kartı sürücüsünü indirince birden yine mavi ekran vermeye başladı sürücüden olma ihtimali var mıdır?

@Bora Dere şu an 1050 Ti için son sürüm sürücüyü kurmadan Windows'un kendi kurduğu eski sürücü ile o SSD ile kullanıyorum bir şey yok az sonra son sürücüyü kuracağım bakalım sorun ondan sanırım.

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücüsü kurmayınca sorun düzeliyor mu?

Hocam öyle sanıyordum az önce ekran kartını çıkardım SSD'ye de format attım işlemciden görüntü alarak PC'yi açtım sistem açılınca 10 20 saniye sonra ekran çizgi çizgi oluyor ve donuyordu farklı RAM ile denedim yine aynıydı sorun ya anakartda ya işlemcide yani.
Farklı ve sağlam olduğunu bildiğin anakart ile test etme şansın var mı ? Arkadaşından yada bir bilgisayarcıdan vs ? Diretk alma ilk etapta. Bir test edelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı