Uzun vadeli 20.000TL'ye oyun, gamemaking, yazılım bilgisayarı

Bütçe
21.500

POPAYY

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Üniversite bölümüm olarak ya yazılım ya da dijital oyun yazılımı seçmeyi planlıyorum aynı zamanda oyunlar hayatım içinde önemli bir role sahip. Kısaca bu bilgiler doğrultusunda kafamda şöyle bir bilgisayar oluşturdum.

merak.png

merak.png

Biliyorum depolama olarak çok az yer var ama sonradan bunu da geliştireceğim.

Uzun zamandır donanımsal haberleri takip etmediğim için birazcık bilgisizim (ekran kartları hariç). Bu yüzden eğer darboğaz, optimizasyon sorunu olabilirse lütfen belirtmekten çekinmeyin. İşlemci soğutucusu olarak sıvı değil havalı seçtim sebebi ise daha önce hiç kullanmamış olmam tek hatayla o kadar parayı çöpe atmak istemedim. Ayrıca görünüm ve özellikle beyaz rengi çok hoşuma gidiyor o yüzden kasayı görünce hiç özelliklerine bakmadan ekledim :D.

Burdaki sistemide inceleyebilirsiniz. Ryzen 9 5900X işlemcili sistem kendim için topladım. Bende yazılım ve render tarzı işler yapıyorum. Ekran kartsız maliyeti 10.393 TL tuttu. Ben 3060 Ti almayı düşünüyorum bütcem o kadar.

3080 aldığınızda 20.616 TL tutuyor. Sepete eklediğiniz fiyattan daha uygun. O fiyata Ryzen 9 5900X sistem toplardım kesinlikle.

Bence Ryzen 9 5900X, i7 10700K ile karşılaştırılamaz bile.
3080 ekran kartı için PSU değiştirilebilir.

Üniversite bölümüm olarak ya yazılım ya da dijital oyun yazılımı seçmeyi planlıyorum aynı zamanda oyunlar hayatım içinde önemli bir role sahip. Kısaca bu bilgiler doğrultusunda kafamda şöyle bir bilgisayar oluşturdum.

Eki Görüntüle 803443

Eki Görüntüle 803443

Uzun zamandır donanımsal haberleri takip etmediğim için birazcık bilgisizim (ekran kartları hariç). Bu yüzden eğer darboğaz, optimizasyon sorunu olabilirse lütfen belirtmekten çekinmeyin. İşlemci soğutucusu olarak sıvı değil havalı seçtim sebebi ise daha önce hiç kullanmamış olmam tek hatayla o kadar parayı çöpe atmak istemedim. Ayrıca görünüm ve özellikle beyaz rengi çok hoşuma gidiyor o yüzden kasayı görünce hiç özelliklerine bakmadan ekledim :D.

Reis olmamış hemen topluyorum.

AMD tabanlı bu sistemi almanı tavsiye ederim. R9 5900X 10700K'ya fark atar.
Ama sen illa ki NVIDIA tabanlı ekran kartı istiyorsan 3080 seçebilirsin ama bu hem fiyat arttırır hem de birçok site RX 6800 XT vs 3080 yapmış ve hep kafa kafaya gitmiş render kısmında AMD almış oyun kısmında NVIDIA tercih senin.

Reis olmamış hemen topluyorum.

Katılıyorum ben de topladım bakarsan sevinirim kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Eki Görüntüle 803443

Eki Görüntüle 803443

Bir de anakarta bu kadar bütçeyle ben olsam asla b serisi koymazdım Z seris koymalıydın bir tane de Intel topluyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı