V-Sync açık oynamak sakıncalı mıdır?

İşletim sistemi
Windows 10

Wuxios

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tokat
RAM
8
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
AMD Ryzen 5600H with Radeon
Sorunum şu 144Hz laptop aldım ve hafif kasma hissiyatı oluyor. Fareyi çevirdiğimde herhangi bir yırtılma olmuyor ama düz şekilde fareyi hareket ettirmeden yürüdüğümde yırtılma (kasma) hissiyatı oluyor. Bazıları V-Sync açık oynamak saçma, monitör bozulur gibi vs duyumlar aldım. V-Sync açıkken yırtılma çözülüyor ve akıcı oluyor. V-Sync açmak sakıncalı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakıncalı değil hikayeli oyunlar için. Sakıncalı olsa neden öyle bir ayar olsun?

Sorunum şu 144Hz laptop aldım ve hafif kasma hissiyatı oluyor. Fareyi çevirdiğimde herhangi bir yırtılma olmuyor ama düz şekilde fareyi hareket ettirmeden yürüdüğümde yırtılma (kasma) hissiyatı oluyor. Bazıları V-Sync açık oynamak saçma, monitör bozulur gibi vs duyumlar aldım. V-Sync açıkken yırtılma çözülüyor ve akıcı oluyor. V-Sync açmak sakıncalı mıdır?

Bazı bilgisayarlarda FPS'i çok düşürüyor, eğer düşürmez ise sizde daha güzel görüntü verir.

Yırtılma hissediyorsanız vsync açmanız lazım zaten. Herhangi bir sakıncası bulunmaz.

Monitör neden bozulsun, bunu söyleyen uzaylılara da inanıyordur

Benim bildiğim monitörün Hz'i ile eşitlediği için donanımlar daha az çalışıyor ve yorulmuyor sıkıntı olmuyor diye biliyorum ama siz yine de araştırın ve burada başka insanlarında fikirlerini alın.

Hayır V-Sync Ekran yırtılmalarını engeller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı