VA mı OLED mi?

Anladığım kadarıyla VA ile OLED monitörler arasında çok fazla fiyat farkı var ama fark olarak o kadar etki eder mi değer mi sizce?
27 inç 240 Hz 2K'lık OLED bir monitör mü sizce yoksa 165 Hz 4K 32 inç VA Curved monitör mü sadece? Oyun için değil, film izlerken falan da kullanmak için arkadaşlar.

Bütçeye uyuyorsa OLED alırım kendi adıma her zaman

Renk kalitesi: OLED>VA>IPS
Oyundaki performans: OLED>IPS>VA
Yazı kalitesi: IPS>VA>OLED
Görüntü keskinliği: IPS>OLED>VA
Göz yorgunluğu: OLED>IPS>VA OLED nerdeyse hiç göz yormuyor.

Panel teknolojilerini genel bağlamda sıraladım. 4K VA bile olsa daha net, daha detaylı bir görüntü verecektir elbette. Fakat "oh be dünya varmış" hissiyatını en iyi OLED verecektir.

Anladığım kadarıyla VA ile OLED monitörler arasında çok fazla fiyat farkı var ama fark olarak o kadar etki eder mi değer mi sizce?
27 inç 240 Hz 2K'lık OLED bir monitör mü sizce yoksa 165 Hz 4K 32 inç VA Curved monitör mü sadece? Oyun için değil, film izlerken falan da kullanmak için arkadaşlar.

OLED monitör gerçekten mükemmel ama çok pahalılar bütçe varsa OLED tercih edilmeli tabii.

OLED der geçerim sizin durumunuzda. Ama OLED burning olayına dikkat edin. Eskisi kadar olmuyor ama olmuyor da değil. Oluyor.
zaman zaman günde 2 saat de kullanılacak olsa bazen günde 10 12 saat kullanılabilir monitör. O yüzden problem olur mu? Tabi ömür boyu götürsün demiyorum ama sorunsuz bir şekilde 5 yıl civarı götürmesini isterim. Bütçe 30 en fazla 35 civarına çıkabilir.

zaman zaman günde 2 saat de kullanılacak olsa bazen günde 10 12 saat kullanılabilir monitör. O yüzden problem olur mu? Tabi ömür boyu götürsün demiyorum ama sorunsuz bir şekilde 5 yıl civarı götürmesini isterim. Bütçe 30 en fazla 35 civarına çıkabilir.

10 12 saat boyunca aynı yerde aynı şeyi tutmanız OLED açısından çok da iyi bir senaryo değil. Windows görev çubuğunu otomatik gizleme gibi ayarlar kullanarak ekranınızı koruyabilirsiniz.

Sürekli aynı görüntüye bakmayacaksanız sorun değil. Zaten piksel yenileme özelliği var yeni QD OLED panellerde. 35 civarına 4K 240 Hz Samsung G80SD modeli mevcut. Birkaç gündür kullanıyorum çok memnunum.

OLED Burning dediğimiz olay panelin uzun süre boyunca aynı görüntüyü yayması sebebiyle oluyor. Eğer uzun süre tek bir yerde kalmıyacağım derseniz sıkıntı yok.

OLED Burning dediğimiz olay panelin uzun süre boyunca aynı görüntüyü yayması sebebiyle oluyor. Eğer uzun süre tek bir yerde kalmıyacağım derseniz sıkıntı yok.
Yani film, video izlerken veya oyun oynarken bir sıkıntı olmaz mı uzun bir süre boyunca bile açık kalsa?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı