VA mı TN mi?

IPS renk doğruluğu kısmında çok iyi ama VA ile arasında uçurum bir fark olmaz zira VA paneller bu durumu kontrast oranı ile toplarlar. Renk kalitesi olarak en büyük farkı IPS ile VA panel karşılaştırmaktan ziyade TN ile IPS karşılaştırdığınızda görebilirsiniz. TN panellerin görüş açısı VA panellere göre bile zayıf olduğundan zaten renk konusunda onları her türlü geriye atar. Tabii monitör seçerken tek önemli şey renk değil, hayaletlenme konusunda 3 panel türünden TN en iyisi. Kullanım amacınıza ve bütçenize göre en fiyat performans modelleri seçin derim. Fiyat performans olarak en iyiler genellikle İPS paneller. TN paneller ise 1080p 60 hz sınıfı için en uygun modellere sahipti diye görmüştüm.

Hocam nasıl VA kullanıyorum berbat renkler.
Hocam sen her yerde VA berbat diye geziyorsun modeli söyle de es kaza almayalım.

Son düzenleme:
IPS renk doğruluğu kısmında çok iyi ama VA ile arasında uçurum bir fark olmaz zira VA paneller bu durumu kontrast oranı ile toplarlar. Renk kalitesi olarak en büyük farkı IPS ile VA panel karşılaştırmaktan ziyade TN ile IPS karşılaştırdığınızda görebilirsiniz. TN panellerin görüş açısı VA panellere göre bile zayıf olduğundan zaten renk konusunda onları her türlü geriye atar. Tabii monitör seçerken tek önemli şey renk değil, hayaletlenme konusunda 3 panel türünden TN en iyisi. Kullanım amacınıza ve bütçenize göre en fiyat performans modelleri seçin derim. Fiyat performans olarak en iyiler genellikle IPS paneller. TN paneller ise 1080p 60 Hz sınıfı için en uygun modellere sahipti diye görmüştüm.

Hocam sen her yerde VA berbat diye geziyorsun modeli söyle de es kaza almayalım.

Acer EG241yp.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı