VA ve IPS arasında büyük fark var mı?

Alihüroğlu

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Monster Aryond A32 V1.3 sipariş ettim. Gelişmeleri paylaşacağım kurulum ve kullanım aşamalarında. Çok bilgi kirliliği var. Bir de size sorum olacak: VA panel ve IPS panel arasında illaki fark var ama o kadar büyük, uçurum bir fark var mı ne dersiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
VA Panellerde daha fazla ghosting olur ve renkler IPS panellere göre daha cansızdır. Fakat burda kullanılan teknoloji ve kalitede önem arzediyor. Yani iyi bir VA panel ucuz bir IPS panelden daha iyi verim sağlayabilir. Aldığınız ürüne gelince V1.1 Ve V1.2 de fazla ghosting sorunu olduğunu biliyorum, fakat bu model hakkında çok bilgim olmasa da önerilen bir monitör değil genel olarak.

Arkadaşlar Monster Aryond A32 V1.3 sipariş ettim. Gelişmeleri paylaşacağım kurulum ve kullanım aşamalarında. Çok bilgi kirliliği var. Bir de size sorum olacak: VA panel ve IPS panel arasında illaki fark var ama o kadar büyük, uçurum bir fark var mı ne dersiniz? Teşekkürler.
Şöyle bir ufo testiniz olacak. IPS panellere göre renkler açıya göre soluyor ama sorun olmaz. Siyahımsı renklerde siyahlar kayar. Açık renklerde monitör ghosting olarak diğerlerine göre daha iyi çalışır.

XD.jpg

Bir kaç ayar ile gölgelenmeyi azaltabilirsin. Yeni VA panellerin IPS panellere göre oha dedirtecek kadar renk farkı olmaz. V.1.3 belki daha iyi ufo testi verebilir.

Son düzenleme:
Çok baktım araştırdım fakat f/p olarak düşününce bu iyi bir seçenek görünüyor. İade de olduğu için deneyelim dedik.
Benim attığım test zaten V1.1 için sizin ürünün yorumlarında ghosting konusuna çok değinen olmamış şansınıza ne çıkar bilmiyorum ama ürün geldiğinde şu siteden bir SS değil fotoğraf bekleriz.

Benim attığım test zaten V1.1 için sizin ürünün yorumlarında ghosting konusuna çok değinen olmamış şansınıza ne çıkar bilmiyorum ama ürün geldiğinde şu siteden bir SS değil fotoğraf bekleriz.

Bir kullanıcı V1.1e göre 1.3te ghosting sorunu büyük ölçüde çözülmüş demişti. Bakacağız artık. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar monitör geldi. Gerçekten önyargılarımı yıkan bir monitör olmuş. Ghosting az da olsa var ama iyi bir va panelde olduğu kadar. Gerçekten Ghosting sorununu büyük ölçüde çözmüşler. Ayakları döküm ve sağlam. Ekran 32” olduğu için temaslarda sallanma var ama büyük bir ekran olduğundan normal ölçüde sallanıyor. Aşırı değil. Renkleri çok güzel. Ekranın 32” olmadı 2k doygunluğunu asla bozmuyor. Tam hissettiriyor. RDR, valhalla, Cyberpunk, starfield gibi oyunlarda 2K görüntüyü muazzam kalitede veriyor. Color test videolarını görmelisiniz cidden çok çok iyi. Ölü piksel yok. Işık sızma vs yok. Kavisli panel açısı çok iyi. Yani kısacası gönül rahatlığıyla alınacak bir F/P üstü ürün diyebilirim.

Son düzenleme:
Bir kullanıcı v1.1e göre 1.3'te ghosting sorunu büyük ölçüde çözülmüş demişti. Bakacağız artık. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar monitör geldi. Gerçekten önyargılarımı yıkan bir monitör olmuş. Ghosting az da olsa var ama iyi bir VA panelde olduğu kadar. Gerçekten ghosting sorununu büyük ölçüde çözmüşler. Ayakları döküm ve sağlam. Ekran 32” olduğu için temaslarda sallanma var ama büyük bir ekran olduğundan normal ölçüde sallanıyor. Aşırı değil. Renkleri çok güzel. Ekranın 32” olmadı 2K doygunluğunu asla bozmuyor. Tam hissettiriyor. RDR, Valhalla, Cyberpunk, Starfield gibi oyunlarda 2K görüntüyü muazzam kalitede veriyor. Color test videolarını görmelisiniz cidden çok çok iyi. Ölü piksel yok. Işık sızma vs yok. Kavisli panel açısı çok iyi. Yani kısacası gönül rahatlığıyla alınacak bir F/P üstü ürün diyebilirim.

Telefondan bir fotoğraf ile UFO testi paylaşabilir misiniz bize?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı