Vadeli mevduat hesabına para eklenir mi?

harajukubarbie

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
983
Çözümler
2
Merhaba, 15 yaşındayım ve ocak ayında alacağımız bilgisayarın ekran kartı için 3 aydır para biriktiriyorum. Şu an elimde 840 TL var ve biriktirmeye de devam ediyorum. Paramı faize yatırmayı düşünüyorum ve bu konu hakkında sormam gereken şey var. Parayı faize yatırdığımda o paraya ekleme yapabiliyor muyum yoksa belirlediğim gün gelene kadar öyle kalacak mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba şu an en yüksek faiz oranı devletin belirlediği şekilde %19’dur. 840tl aylık 13tl faiz getirisi sağlar. Eğer günlük faiz hesabı açarsanız saat 16.00’a kadar hesabınızı kapatabilir, bakiye ekleyip çıkartabilirsiniz. Tekrar günlük faiz veren bir hesap açıp güncel bakiyeyle faiz kazanmaya devam edebilirsiniz. Ancak günlük faiz oranları aylık faiz oranlarına göre biraz daha düşük olabiliyor.

Burgan bank: %18.75
Halkbank: %17.5
İşbank: %13

(Bazı bankaların günlük faiz oranları.)
 
Para çekmeyi düşünmüyorum. Ocağın başına kadar faize koyacağım ve ayda bir para eklemesi yapacağım tabii mümkünse.
Kazanacağınız maksimum miktar dediğim gibi 100 TL. Bu kadar küçük meblağları yükseltmek için yüksek riskli yatırımlar daha iyi olur. Kripto paralar gibi . Ytd.
 
Kazanacağınız maksimum miktar dediğim gibi 100 TL. Bu kadar küçük meblağları yükseltmek için yüksek riskli yatırımlar daha iyi olur. Kripto paralar gibi . Ytd.
Sorun şu henüz 15 yaşındayım ve parayı seneye alacağımız bilgisayarın ekran kartı için biriktiriyorum. Yani eğer kripto gibi yerlere girip zarar edersem, bilgisayar alacağım gün kötü ekran kartı alabiliyor olacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı